Головна Новини Політика вибори ЦВК зафіксувала порушення кандидатом від "Слуги народу" на 24 окрузі Дніпра (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦВК зафіксувала порушення кандидатом від "Слуги народу" на 24 окрузі Дніпра (ВІДЕО)

Представники комісії заявлять клопотання про порушення кримінальної справи

19 липня 2019, 12:44 comments12763
Поділіться публікацією:
ЦВК зафіксувала порушення кандидатом від "Слуги народу" на 24 окрузі Дніпра (ВІДЕО)

17 липня Центральна виборча комісія зафіксувала факт надання на бездоговорной і безкоштовній основі розміщення передвиборної агітації на території колишнього заводу корпорації "Інтерпайп" менеджеру Пінчука і кандидату в народні депутати по округу № 24 від партії "Слуга народу". Політична реклама велася на користь кандидата в народні депутати по округу № 24 Кисілевського Дмитра.

 Заявники вимагали "перевірки фактів, обставин і представлених доказів порушення вимог частини 8 статті 68 Закону України" Про вибори народних депутатів України "(далі — Закон), Закону України" Про рекламу "та ряду інших законодавчих і нормативно-правових актів України допущеного кандидатом в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 24 Дмитром Кисілевська. Також ЦВК вимагає притягнути останнього до встановленої Законом відповідальності.

З огляду на наявність в діях невстановлених осіб і кандидата в народні депутати України ознак ряду адміністративних і кримінальних правопорушень, повідомити про ці обставини Національної поліції України для проведення відповідної перевірки та вжиття заходів реагування.

Пізніше в комісію надійшло пояснення Кисілевського, в якому кандидат повідомив, що не причетний до розміщення друкованого агітаційного матеріалу на зазначені бігборди, оскільки він не замовляв і не здійснював оплати за його виготовлення та розміщення, а отже він не може відповідати за дії, які не здійснював .

Отже, невідомо хто, на території заводу, незаконно розміщує політичну рекламу на користь менеджера Пінчука, але при цьому штаб кандидата, не мають до цього ніякого відношення. У зв'язку з такою позицією, ЦВК направила копії скарги та доданих до неї матеріалів в Національну поліцію України для проведення реагування відповідно до законодавства України. А це порушення кримінальної справи з занесенням в ЕРДР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!