Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС визнали провал України у справі захисту екснацгвардійця Марківа
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС визнали провал України у справі захисту екснацгвардійця Марківа

В Італії Марківа засудили до 24 років в'язниці

19 липня 2019, 14:02 comments3508
Поділіться публікацією:
У МЗС визнали провал України у справі захисту екснацгвардійця Марківа

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що Україна не співпрацювала з італійським слідством у справі вбивства журналіста Андреа Рокеллі в Слов'янську в 2014 році, що стало причиною такого жорсткого покарання для екс-бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

" Я не хочу йти шляхом, яким нині йдуть усі, включно з нашим послом в Італії, і розповідати, що це "політичне замовлення", "слід Росії" тощо. Оскільки я вважаю, що є серйозні недопрацювання з боку українського слідства. І якщо в адвокатів не було змоги надати інформацію про розслідування вбивства Ракеллі в Україні, то кидатися звинуваченнями лише в тому, що це "політична розправа", не можна", — сказала вона.

За словами Зеркаль, ця ситуація склалася ще в 2015 році, коли українські слідчі органи ігнорували італійських правоохоронців і родичів журналіста, які приїжджали до України.

"Якби в нас були результати розслідування вбивства італійського журналіста й українське слідство співпрацювало з італійським, то ймовірність переслідування й такого результату, який ми сьогодні отримали, була б набагато нижчою або навіть мінімальною. У кожнім разі, не було б такого відчуття політичного переслідування", — пояснила вона.

Заступник голови МЗС додала, що політичні ризики в таких справах є завжди, але позитивним прикладом можна вважати розслідування катастрофи рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній", в якому Україна бере активну участь. При цьому вона не виключила російського втручання у "справу Марківа".

"Я вважаю, що тут є багато різних чинників. Можливо, російський там теж присутній. Але говорити, що це основний чинник, я не можу. Оскільки вважаю, що з нашого боку є великий провал", — констатувала вона.

Як повідомляли "Коментарі", 12 липня суд італійського міста Павія визнав екс-бійця Нацгвардії України Віталія Марківа винним у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі в травні 2014 року в районі окупованого тоді Слов'янська Донецької області. Марківа засудили до 24 років ув'язнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!