Головна Новини Політика зовнішня політика Меркель закликала Іран дотримуватися умов "ядерної угоди"
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель закликала Іран дотримуватися умов "ядерної угоди"

Рейхканцлер запевнила, що Ірану продовження угоди вигідно з дипломатичної точки зору

19 липня 2019, 14:20 comments1484
Поділіться публікацією:
Меркель закликала Іран дотримуватися умов "ядерної угоди"

Іран повинен дотримуватися своїх зобов'язань в рамках ядерної угоди, оскільки, крім США, всі інші сторони угоди не виходили з неї.

Про це заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час великої щорічної прес конференції в п'ятницю в Берліні, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"Іран, звичайно, не єдина сторона, відповідальна за збереження угоди (Загальний всеосяжний план дій — СВПД або JCPOA — ред.). Я маю на увазі, що США вийшли з цієї угоди. Євросоюз і європейські актори цього не робили, як і Китай і Росія. Я вважаю за необхідне, щоб Іран дотримувався свої зобов'язання в рамках угоди, оскільки не всі сторони угоди вийшли з неї ", — заявила Меркель.

За її словами, Іран повинен бути зацікавлений в тому, щоб продовжити дотримуватися СВПД для того, щоб "продемонструвати знак доброї волі міжнародної спільноти".

Меркель заявила, що ФРН стурбована тим, як розвивається ситуація в регіоні і виступає за дипломатичне врегулювання, докладаючи максимум зусиль.

"Кожна можливість дипломатичних контактів повинна використовуватися, щоб запобігти ескалації. І в цьому напрямку ми докладаємо зусиль. І про це я говорила, звичайно, і з американським президентом", — заявила керівниця німецького уряду.

Нагадаємо, Іран заявив про порушення ядерної угоди в області ліміту видобутку урану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!