Головна Новини Політика вибори В Одеській області активісти викрили кандидата в нардепи Саутенкова в поширенні чорного піару
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одеській області активісти викрили кандидата в нардепи Саутенкова в поширенні чорного піару

Журналісти та активісти знайшли в Одесі склад, орендований нібито Віталієм Саутенковым, з якого вивозилася для подальшого поширення антиагітаційна продукція

19 липня 2019, 15:35 comments3795
Поділіться публікацією:
В Одеській області активісти викрили кандидата в нардепи Саутенкова в поширенні чорного піару

В Одеській області правоохоронці затримали агітаторів, які перевозили антиагітаційні матеріали проти кандидата у народні депутати України по 139-му округу від партії "Слуга народу" Ігоря Васильківського. Як повідомляє місцеве одеське видання "Улюблене місто", крім антиагітаційної продукції в багажнику автомобіля затриманих знайшли плакати на підтримку головного конкурента Васильківського на виборчих перегонах – Віталія Саутенкова ("Опозиційна платформа – За життя"). На сьогоднішній день Васильківський, згідно з рейтингами, випереджає Саутенкова майже на 19%.

picture

picture

Відзначається, два автомобілі були зупинені в районі 14-го кілометра траси Київ-Одеса активістами та журналістами, які отримали інсайдерську інформацію про підготовлювану провокацію. У багажнику одного авто та в салоні іншого, крім плакатів на підтримку Саутенкова, перевозилися пачки з упакованими листівками, в яких говорилося, що кандидат Васильківський, будучи у стані наркотичного сп'яніння, у 2017-му році влаштував ДТП в Херсонській області з чотирма трупами. Судячи з тексту, у цій аварії загинули четверо людей, у тому числі 8-річний хлопчик Тимур Перегудов. Як з'ясувалося, в 17-му році в Херсонській області дійсно сталося страшне ДТП, однак, одесит Ігор Васильківський ніякого відношення до цієї аварії не має.

Затримані розповіли, що поширення інформації про причетність Васильківського до цього ДТП їм нібито "замовив" через Telegram опонент кандидата в нардепи Віталій Саутенков. Провокаційні листівки потрібно було поширити в населених пунктах Роздільнянського району Одеської області в людних місцях, за що замовник пообіцяв від 500 до 1000 гривень кожному.

Після затримання "агітаторів", журналісти викликали поліцію, які відібрали пояснення і передали їх дільничному. Повідомляється, що кримінальне провадження досі не відкрито і зараз юристи Васильківського домагаються притягнення до відповідальності осіб, чиї дії вони кваліфікують по 157-й статті КК України – "Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача".

"Улюблене місто" також пише, що журналісти і активісти знайшли в Одесі склад, орендований нібито Віталієм Саутенковым, з якого затримана на київській трасі антиагітаційна продукція була вивезена в Роздільнянський район. У приміщеннях в присутності поліції також виявили велику кількість різної агітації на підтримку Саутенкова і проти його опонента Ігоря Васильківського.

picture

picture

picture


Наголошується, що раніше депутат Одеської облради Віталій Саутинков згадувався як фігурант різних кримінальних історій. Зокрема, журналісти нагадують опубліковану в ЗМІ відеозапис, на якому "права рука" депутата Олександр Кушнарьов (голова фракції "Оппоблока" у Лиманській райраді), обговорює з кимось по телефону плани створення так званої "Одеської народної республіки". У цій розмові він стверджував, що його угруповання має намір дестабілізувати ситуацію для повалення чинної влади і зміни конституційного ладу.

Крім того, Віталія Саутенкова з зв'язці з іншим опозиціонером Витором Баранським часто згадують у зв'язку з контрабандою на Одеській митниці та виготовленням та розповсюдженням фальшивих грошей. Повідомляється, що два останніх місця роботи депутата нібито пов'язані з серйозними кримінальними справами. Так, правоохоронці в поточному році відкрили справу про незаконний видобуток піску в Дніпропетровській області, в якій замішана фірма "Сапсан Трансшип". За даними слідства, правопорушення здійснювалося в 2015-2018 роках, коли Саутенков працював у зазначеній фірмі. Розмір збитку оцінюється в 544 мільйони гривень.

Ще одна справа, що розслідується правоохоронцями, стосується компанії "СТС шипінг", в якій Саутенков працює замдиректора. Згідно з матеріалами слідства, посадові особи Адміністрації морських портів України та одеської філії держпідприємствах не брали обов'язкові платежі під час здійснення заходу суден в Одеський морський торговий порт.

З посиланням на джерело у виборчому штабі Віталія Саутенкова "Улюблене місто" повідомляє, що кандидат нібито має намір впливати на суди, якщо його не влаштує результат майбутніх парламентських виборів.

"Ми вклали в округ більше мільйона доларів. Він (Саутенков — ред.) засіває округ гречкою. Коли прийшли "зелені" він дуже сердився. Потім заявив, що не віддасть округ взагалі нікому... У штабі кажуть, що якщо відрив буде не дуже великий завдяки фальсифікаціям, то вони будуть розвалювати комісії, намагатимуться через суд довести неправомочність цих виборів", — наводить видання слова джерела.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!