Екс-соратник Черновецького Віталій Павлик іде в нардепи і підозрюється у підкупі виборців

Конкуренти викрили кандидата в нардепи Віталія Павлика у привласненні чужих заслуг, підкупі виборців, а також помітили розбіжності між його витратами та даними декларації

Кандидат у народні депутати у 216-му виборчому окрузі в Києві Віталій Павлик (фракція "Єдність") у ході передвиборної гонки міг приписувати собі чужі заслуги і декларувати неправдиві суми доходів у прагненні очистити своє ім'я. Крім того, кандидата раніше підозрювали у купівлі голосів виборців.

Зокрема, в ході поточної кампанії увагу на себе звернули оголошення, розвішані в Дарницькому районі столиці. Судячи з тексту оголошень, всі бажаючі могли прийти до громадської приймальні Павлика і отримати безкоштовну прогулянку на теплоході по Дніпру. Агітаційними плакатами з цією інформацією були обклеєні майже всі під'їзди 216-го округу.

Крім того, за повідомленням конкурентів Віталія Павлика, він нібито не соромився приписувати собі досягнення інших людей і організацій, зокрема, пожинаючи лаври за відкриття скверів та проведення ремонтних робіт, які в реальності здійснювалися за бюджетні кошти.

"Павлік продовжує підкуповувати виборців. Його поплічники у футболках з прізвищем "Павлик" замінюють ящики, встановлюють дитячі майданчики... Робиться це за гроші з державного бюджету, а презентується як "Павлік-красень піклується про киян", - писав конкурент Павлика по округу від партії "Громадянська позиція" Андрій Юсов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Юсов навіть звернувся із заявою до правоохоронців і Нацполиція в результаті відкрила справу проти Павлика за фактами підкупу виборців.

Дивною виявилася історія з заміною нібито Віталієм Павликом поштових скриньок в 750 житлових будинках Дарницького району. Депутат хотів подати це як власну заслугу, але вартість виконаних робіт не відповідає даним у декларації про його доходи. Так, за даними "Ділової столиці", середньомісячний бюджет сім'ї Павлика, становить близько 92 тисяч. Тоді як загальна вартість встановлених поштових скриньок становить 6 мільйонів гривень, і це без урахування монтажу та доставки.

В продовження теми декларації слід зазначити, що разом з дружиною Павлик володіє квартирою в столиці площею 116 квадратних метрів і має дві машини: Nissan X-Trail (2013 року випуску) і Audi A6 (2013 року випуску, придбана в 2017 році). За даними порталу YouControl, в 2015 році кандидат у депутати оформився як фізична особа-підприємець і зараз веде "діяльність у сфері права". Також він є бенефіціарним власником адвокатського об'єднання "Правозахисник". Згідно декларації, сімейство Павлика за 2018 рік заробило понад 1,5 мільйона гривень. На банківських рахунках Павлика розміщено 60,9 тисяч доларів, 5 тисяч євро, 167 тисяч гривень. Готівкою кандидат тримає 37,5 тисяч доларів, 12,5 тисяч євро і 50 тисяч гривень.


Примітно, що Віталій Павлик запам'ятався киянам скандалами, пов'язаними з роздачею "гречки" в часи екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

У своїй передвиборній програмі Павлик заявляє, що в якості народного депутата він буде працювати над: створенням системи звітності та відповідальності чиновників, виправленням недоліків судової і правоохоронної систем, поверненням Києву повноцінного місцевого самоврядування.