Головна Новини Політика вибори Депутат Київради Маляревич, близький до команди Черновецького, іде в Раду з «ЄС»
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат Київради Маляревич, близький до команди Черновецького, іде в Раду з «ЄС»

Депутат Київської міськради Олесь Маляревич, який близький до команди екс-мера Києва Леоніда Черновецького, балотується на дострокових виборах у Верховну Раду по одномандатному округу №214 від партії «Європейська солідарність».

19 липня 2019, 20:32 comments2113
Поділіться публікацією:








Депутат Київради Маляревич, близький до команди Черновецького, іде в Раду з «ЄС»

Як відзначають журналісти, Олесь Маляревич близько спілкувався з колишнім головою КМДА Олександром Поповим, який був призначений екс-президентом Віктором Януковичем.

У 2014 році Маляревич був обраний в Київську міськраду. Чутки про те, що він є наближеним до секретаря Київради Олеся Довгого, політик заперечував. Він стверджував, що Довгий дружить з його бізнес-партнером Михайлом Яковчуком.

Проте Олесь Маляревич є директор фірми "Кіномедіа Едвертайзінг", яка займається рекламою в кінотеатрах, а Михайло Яковчук – комерційним директором цієї ж фірми. Вони одночасно балотувалися в Київраду у 2014 році: Маляревич по 28-му округу, а Яковчук – по 24-му. Маляревич пройшов у Київраду як представник партії "УДАР "Солідарність", а Яковчук вибори програв. Але раніше Яковчук вже був депутатом Київради від "Блоку Леоніда Черновецького".

У 2015 році Маляревич балотується по округу №55 за підтримки "БПП-Солідарність". А з 2016 року Маляревич стає помічником-консультантом радника мера Києва з питань благоустрою, народного депутата від БПП Дмитра Белоцерковця, який брав участь у кампанії по ліквідації в столиці МАФів.

Крім того, ЗМІ стверджують, що політичним покровителем Маляревича нібито є нардеп-забудовник Максим Микитась, який пов'язаний з Олесем Довгим. Саме Маляревич, за словами журналістів, лобіював будівництво Микільської Слобідки, де забудовником виступав Микитась. В даний час нібито готується забудова паркової зони на Русанівці, якою має займатися нардеп.

Також Олесь Маляревич є першим заступником голови комісії Київради з питань бюджету. І, за даними видання "КиевВласть", був членом комісії з питань перевірки банкрутства банку "Хрещатик", де були кошти Київради. Постраждалі вкладники звинувачували депутатів Київради в саботажі засідань комісії "по дзвінку".

Журналісти звернули увагу, що Олесь Маляревич вказав у декларації про доходи у власності родини три квартири у столиці та Київській області дві земельні ділянки — у Київській області і в анексованому Криму, два місця в паркінгах, а також дві недобудованих квартири та машиномісця в підземному паркінгу в Києві. Дохід сім'ї кандидата в 2018 році перевищив 4,53 млн грн, а розмір заощаджень — 205,3 тис. грн, $80 тис. і 152 тис. євро. У власності сім'ї також 5 фірм, благодійний фонд імені себе і громадська організація "Спортивний клуб "Юніор Русанівка".

За даними громадського руху "Чесно", в автопарку Олеся Маляревича є RangeRover, Audi A8, Mercedes, Toyota, а також два Lexus.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!