Головна Новини Політика вибори На Чернігівщині вибори на окрузі під загрозою через несанкціоновані обшуки поліції, - ОВК
commentss НОВИНИ Всі новини

На Чернігівщині вибори на окрузі під загрозою через несанкціоновані обшуки поліції, - ОВК

Члени окружної виборчої комісії на окрузі №207 вважають, що це є підготовкою до блокування роботи ОВК, а можливо і до фальсифікацій результатів виборів

19 липня 2019, 21:41 comments2395
Поділіться публікацією:
На Чернігівщині вибори на окрузі під загрозою через несанкціоновані обшуки поліції, - ОВК

Представники окружної виборчої комісії 207 округу (Чернігівська область) поскаржилися на дії поліції, яка, за їхніми відомостями, без дозволу слідчого суду провела обшук в приміщенні ОВК. У комісії заявили, що під час обшуку правоохоронці пошкодили пломби на сервері ОВК, в результаті чого система "Вибори" зупинила роботу.

Як повідомляють в ОВК, візит поліції відбувся ввечері 18 липня, після 21:00 і протягом чотирьох годин члени і співробітники комісії були заблоковані у приміщенні.

Як стверджує заступник голови ОВК Опанасик Владислав, Корюковські правоохоронці не вперше під різними приводами намагаються втрутитися в роботу комісії.

"На цей раз формальним приводом стала установка в приміщенні ОВК камер відеоспостереження, які були демонтовані і прибрані. Свої дії поліція пояснити не могла, а необхідне судове рішення для таких дій з її боку не було", — повідомив Опанасик.

Голова ОВК Ганна Преснякова вважає, що все, що відбувалося ввечері 18 липня, є підготовкою до блокування роботи ОВК, а можливо і до фальсифікацій результатів виборчого процесу.

"З самого початку роботи, комісія зіткнулася з протидією місцевої влади, яка саботувала все, починаючи від приміщення. Нам говорили, що воно не відповідає вимогам і фактично не дає можливості забезпечити безпеку ОВК. Слідчі місцевої поліції з різних приводів приходили в ОВК ... З питань архіву минулих виборів і т. д. Позавчора у нас відбулися "маски шоу" — сумку підкинули, зірвали нам на три години роботу. Вчора так само відбувся незаконний обшук, з порушенням вимог КПК і Конституції України", — розповіла Преснякова.


Як зазначає видання "Апостроф", місцева влада близька до діючого депутата від БПП Анатолію Евлахову і обшуки можуть проводити в його інтересах. Причиною тому можуть бути дані соцдосліджень, які прогнозують перемогу на виборах Ігорю Рибакову, а не йому.

За даними компанії "Рейтинг", відставання інших кандидатів від Рибакова справді вагоме.

Як повідомив Опанасик, представники комісії вже подали заяву в суд про відмову з боку поліцейських дозволити проведення обшуку в приміщенні ОВК. Крім того, вони подали заяви в Генпрокуратуру про вчинення представниками поліції злочинів і в ГБР. Також вони готують звернення до ЦВК про втручання в роботу комісії з боку правоохоронних органів, яким вони власними силами протидіяти не можуть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!