Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні настав "день тиші" напередодні виборів у Раду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні настав "день тиші" напередодні виборів у Раду

За порушення "дня тиші" законодавством передбачається адміністративна відповідальність

20 липня 2019, 02:00 comments1253
Поділіться публікацією:
В Україні настав "день тиші" напередодні виборів у Раду

Заборона на передвиборчу агітацію набула чинності в Україні у суботу, 20 липня, перед позачерговими виборами до Верховної Ради.

Опівночі 20 липня 2019 почали діяти обмеження на проведення передвиборної агітації кандидатів. Заборонені мітинги, публічні зустрічі з виборцями, дебати, круглі столи, прес-конференції, політична реклама на ТБ та в мережі, розповсюдження друкованих матеріалів, установка носіїв зовнішньої реклами із закликом голосування та агітаційних наметів в громадських місцях.

Закон забороняє в цей день також проводити концерти, спортивні змагання, організовані політиками, і оприлюднити в ЗМІ заклики до голосування за учасників передвиборної гонки.

Крім цього, в день тиші забороняється оприлюднення результатів передвиборних рейтингів і соціологічних досліджень електоральних симпатій виборців.

 Як повідомляли "Коментарі", ппредставники окружної виборчої комісії 207 округу (Чернігівська область) поскаржилися на дії поліції, яка, за їхніми відомостями, без дозволу слідчого суду провела обшук в приміщенні ОВК. У комісії заявили, що під час обшуку правоохоронці пошкодили пломби на сервері ОВК, в результаті чого система "Вибори" зупинила роботу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!