Головна Новини Політика внутрішня політика Солодкі друзі народного обранця Юрія Берези
commentss НОВИНИ Всі новини

Солодкі друзі народного обранця Юрія Берези

Юрій Береза неодноразово брав участь у вирішенні конфліктів Сергія Касьянова

27 серпня 2018, 19:30 comments1860
Поділіться публікацією:
Солодкі друзі народного обранця Юрія Берези

Ні для кого вже не секрет, що екс-голова Дніпропетровської ОДА Сергій Касьянов є близьким другом і бізнес-партнером зятя народного депутата і скандального екс-командира полку“Дніпро-1" Юрія Берези – Германа Назаренко.

Коли в 2016 р. Касьянов підозрювався у співучасті в організації притягнення невинного до кримінальної відповідальності, Береза, захищаючи сімейний бізнес, особисто відвідав судове засідання у Печерському районному суді Києва і була готова взяти екс-губернатора на поруки.

Можливо, саме тиск Юрія Берези на суддю і стало тим ключовим фактором прийняття судом досить лояльною запобіжного заходу Касьянову у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 06:00. Таке рішення викликало, м'яко кажучи, подив у військової прокуратури, яка точно знала, що на той момент, підозрюваний Касьянов щільно спілкувався з другим підозрюваним Олександром Шепелєвим. Отже, обов'язкова ночівля будинку, ніяк не могла змінити цей факт.

Але, мало хто знає, що Юрій Береза неодноразово брав участь у вирішенні конфліктів Сергія Касьянова. Приміром, у 2017 році він допоміг йому вирішити конфлікт пов'язаний з рейдерським захопленням власності ТОВ "Рантьє", здійснивши протекцію в Європейській Бізнес Асоціації, Міністерстві юстиції, Національної поліції і Генеральній прокуратурі.

Але, як мовиться, дружба дружбою, а гроші нарізно. Саме тому, за надані Березою через його охоронну фірму Борисфен послуги у рейдерських захопленнях і припинення кримінального переслідування Касьянова, екс-голова розрахувався з народним обранцем через Назаренко і офшор Лизалия Лімітед часткою в ТОВ "Яворницький". До речі, вартість отриманих Березою 50 % корпоративних прав у Яворницького оцінювалися майже у 8 млн. гривень.

Нагадаємо, раніше ЗМІ неодноразово повідомляли, що Юрій Береза причетний до численних рейдерських захоплень, нападів і розправи над неугодними. Також ЗМІ повідомляли, що за наказом Юрія Берези, його підручний, боєць батальйону "Дніпро-1" на прізвисько "Лелик" з двома охоронцями застрелили трьох людей, які переступили межу Пятихатских угідь Юрія Берези. На даний момент, незважаючи на тиск і шантаж Юрія Берези на правоохоронців і суддів обвинувачені перебувають у слідчому ізоляторі в очікуванні суду. Як повідомляють деякі джерела, незабаром суди очікує чергове важке випробування, а можливо і проблема – обрання запобіжного заходу обвинуваченим у потрійному вбивстві поплічникам Берези. Адже за винесення завідомо неправомірного судового рішення, навіть під тиском судді загрожує кримінальна відповідальність.Залишається тільки сподіватися на справедливість і стійкість суддів, які допоможуть злочинцям залишитися в місцях не так віддалених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/632450
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!