15.02.21. Прес-конференція присвячена старту програми "Врятуй собі життя - перевірся на діабет"
15 лютого 2021 року, о 10:00 в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбудеться прес-конференція, присвячена старту всеукраїнської програми "Врятуй собі життя - перевірся на діабет", в рамках якої скринінг на діабет пройдуть до 1 мільйона українців.
Жертвами COVID – 19 найчастіше стають люди, які хворіють на цукровий діабет - це факт,підтверджений сумною статистикою.
В Україні понад 1 млн людей не знають, що живуть із діабетом. Вчасна діагностика цього небезпечного захворювання допоможе врятувати життя.
ГО "Асоціація лідерів сталого розвитку", що ставить за мету об’єднати бізнес, владу, громадянське суспільство та ЗМІ для вирішення важливих соціальних проблем, запрошує вас на прес-конференцію, присвячену старту всеукраїнської програми "Врятуй собі життя - перевірся на діабет".
Програма спрямована на популяризацію профілактики захворювання і організацію масового проведення скринінгу для його виявлення на ранніх стадіях.
Учасники:
- Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування;
- Микола Тронько, український учений, ендокринолог, академік Національної Академії медичних наук України;
- Тетяна Сахарук, голова ГД ООН в Україні;
- Представник ВООЗ (tbd);
- Олена Зубарєва, голова ГО "Асоціація лідерів сталого розвитку";
- Наталя Власенко, голова фонду "Діабетик" в Україні;
- Оксана Маличкович, експертка медіа аналізу;
- Вадим Виповський, представник "Фармак".
Акредитація журналістів: Чернюк Яна (067) 480 05 35 або Cherniuk.yana@gmail.com
Посилання на перегляд онлайн-трансляції:
https://www.youtube.com/channel/UCLsFqsRLz1s6qabHzjNAG0g
Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.
Після прес-конференції всі присутні зможуть пройти тест на цукровий діабет і отримати консультацію ендокринолога.
Увага, до проведення скринінгу важливо 2 години не приймати їжу і солодкі напої. На передодні не вживати алкоголь і жирну їжу.