Посол Японії вручив нагороди українським призерам міжнародного конкурсу японських коміксів манга

Спільна робота призерів стала однією з 15 кращих цього року

20 липня Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї у своїй резиденції привітав з перемогою призерів 14-го Міжнародного конкурсу манга - знаменитих японських коміксів, - українську художницю Наталію Ререкіну та автора сценарію Гілберта Бріссена. Їхня спільна робота під назвою “Збирач птахів” стала однією з 15 кращих серед рекордних цього року 383 робіт із 61 країни світу.


"Я хотів би привітати українських митців з нагородою та відмітити їх чудове досягнення. Міжнародний конкурс манга проводиться щорічно з 2007 року. Цього ж року, було отримано найбільшу в історії кількість робіт - 383 роботи з 61 країни світу, серед яких манга українських авторів стала однією з 15 кращих. Роботи призерів буде показано на виставках в Японії та Австралії, і ми дуже сподіваємось, що якомога більше людей побачать роботу українських митців. Наступного року Японія та Україна святкуватимуть 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин. Сподіваюсь, що наступного року українці отримають золоту нагороду у конкурсі манга і надалі радуватимуть новими творами та робитимуть свій внесок у розвиток японсько-українських відносин через популяризацію культури манга в Україні. Бажаю успіхів", - відмітив Посол Японії в Україні Такаші Кураї.


Це вже не перша нагорода художниці Наталії Ререкіної у цьому конкурсі. Її робота “VIVA EVE! LONG LIVE LIFE!” виграла срібну нагороду на 11-ому Міжнародному конкурсі манга, а комісія з відбору високо оцінила вдосконалення її техніки малювання цього року.


"Дуже приємно отримати цю нагороду. Культура манга активно розвивається в Україні, і мені б хотілось, щоб з’являлось більше художників та більше українців браkи участь у цьому конкурсі", - поділилась Наталія Ререкіна.


"Для мене велика честь отримати таку нагороду. У своїй творчій діяльності я завжди надихався японськими коміксами манга, тож планую і надалі розвиватись у цьому напрямі", - сказав автор сценарію Гілберт Бріссен.




Для інформації: Міністерство закордонних справ Японії заснувало Міжнародну премію MANGA у 2007 році з метою розширення міжнародного обміну та взаєморозуміння завдяки культурі знаменитих японських коміксів манга, яка широко прийнята у всьому світі. Цей конкурс відзначає художників манга, які сприяють розвитку культури манга у світі.