У Києві на НСК "Олімпійський" відбудеться перший інклюзивний чемпіонат з футболу

Перший в Україні чемпіонат з футболу серед дітей з інвалідністю відбудеться 27 червня

У Києві на НСК Олімпійський 27 червня відбудеться перший в Україні інклюзивний чемпіонат з футболу в рамках проекту благодійного фонду SG Charity "Інклюзивний футбол для дітей" та за підтримки футболіста Manchester City Олександра Зінченка.

Повідомляється, що в результаті регулярних тренувань тривалістю десять місяців буде проведено перший в Україні чемпіонат з футболу серед дітей з інвалідністю. Чемпіонат запланований на 27 червня і відбудеться в столиці на НСК Олімпійський за підтримки футболіста Manchester City Олександра Зінченка.

на сторінці в Instagram.


У пресслужбі також поділилися інформацією про те, як будуть проходити самі змагання. Так, учасники кожної групи будуть розділені по 4 команди й зіграють між собою шість футбольних ігор. Після закінчення матчів пройде нагородження команд кубками. Також учасники будуть нагороджені медалями та статуетками за номінаціями.

"Чемпіонат пройде в атмосфері футбольного свята, діти відчуватимуть підтримку уболівальників, що допоможе зарядитися бойовим духом і налаштуватися на подальші заняття футболом", - відзначають у пресслужбі.


Крім того, кожному гравцеві буде присвоєна своя позиція на футбольному полі в залежності від уподобань, рівня освоєних навичок і можливостей дитини.

"Ключові навички, які діти освоїли й будуть застосовувати під час матчу: ведення м'яча, паси, удари по воротах. Підбадьорювати команди, мотивувати та направляти буде тренер проекту, який займався з дітьми протягом року. Забезпечувати дотримання правил гри буде футбольний арбітр", - кажуть у пресслужбі Фонду.