Реєстрація компанії в Гонконгу нерезидентом: особливості та умови

Основною особливістю реєстрації бізнесу в Гонконгу є простота та прозорість процесу

Реєстрація компанії в Гонконзі пропонує переваги для закордонних підприємців та інвесторів у вигляді низького податкового навантаження, сильної законодавчої бази захисту прав інтелектуальної власності та розвиненої інфраструктури. У публікації йдеться про те, як відкрити компанію у Гонконгу.

Основною особливістю реєстрації бізнесу в Гонконгу є простота та прозорість процесу. Процедура відрізняється високим рівнем автоматизації. Нерезиденти можуть відкрити компанію у Гонконгу, не перебуваючи фізично в регіоні, оформлення документів може бути виконане онлайн.

Основні вимоги для реєстрації гонконгської компанії:

● Мінімум один директор та один акціонер. Директор повинен бути резидентом Гонконгу.

● Зареєстрований офіс у Гонконгу.

● Секретар, який має бути резидентом Гонконгу чи зареєстрованою у цій юрисдикції юридичною організацією.

Процес реєстрації компанії у Гонконгу:

1. Вибір типу компанії (LTD, PLC, партнерство, філія).

2. Перевірка та резервування ексклюзивної назви.

3. Підготовка установчих документів (бізнес-план, статутні документи, ідентифікаційні документи засновників/директорів/секретаря та ін.).

4. Подання заявки та документів у Companies Registry оплата мит.

Після отримання Certificate of Incorporation необхідно зареєструватися в національному Податковому управлінні для отримання номера платника податків та виконання податкових зобов'язань, відкрити банківський рахунок у Гонконгу на ім'я компанії, залежно від типу діяльності, Вам можуть знадобитися ліцензії та дозволи.

Запуск стартапу у Гонконгу у високотехнологічних галузях

Відкриття компанії у Гонконгу може бути вигідним у кількох високотехнологічних галузях. Однією з найперспективніших областей є фінтех, де Гонконг продовжує залишатися провідним центром для інноваційних фінансових рішень та технологій, таких як блокчейн, криптовалюти та мобільні платежі. Також варто звернути увагу на індустрію штучного інтелекту (AI) та машинного навчання, де місцевий уряд підтримує стартапи, що розвивають передові алгоритми та програми для різних секторів, включаючи охорону здоров'я та фінанси.

Важливим напрямком є біотехнології та охорона здоров'я, де впровадження нових технологій та рішень підтримується як з боку державних програм, так і приватного сектору. Реєстрація гонконгської компанії може отримати перспективи для розвитку в галузі кібербезпеки, що пов'язано зі зростаючою потребою захисту даних та інформації в цифрову епоху.

Податки у Гонконгу

Ефективність податкової системи - 0% ставка податку на прибуток для доходів, отриманих за межами Гонконгу, і низькі корпоративні податки для доходів, отриманих усередині країни (на перші 2 млн. гонконгських доларів - 8.25%, а на доходи, що перевищують цю суму, - 16.5% ). Важливим аспектом є відсутність ПДВ та податку на капітал, що значно знижує податкове навантаження на бізнес.

У Гонконгу компанії можуть скористатися послугами професійних бухгалтерів, які допомагають не тільки в управлінні поточними фінансовими операціями, а й у стратегічному плануванні та оптимізації оподаткування. Завдяки суворим стандартам прозорості та звітності, встановленим у Гонконгу, бухгалтерське обслуговування тут забезпечує високий рівень довіри з боку інвесторів та партнерів.

Запросити повний супровід у реєстрації компанії в Гонконгу можете експерти YB Case.