Головна Новини Прес-реліз 2021 Ефективна онлайн-співбесіда – ключ до успішного працевлаштування
commentss НОВИНИ Всі новини

Ефективна онлайн-співбесіда – ключ до успішного працевлаштування

У період карантину дистанційні форми комунікації замінили звичне спілкування

22 листопада 2021, 14:20
Поділіться публікацією:
Ефективна онлайн-співбесіда – ключ до успішного працевлаштування

Державна служба зайнятості - фото з відкритих джерел

Однією з широко впроваджених роботодавцями форм, що застосовується під час прийняття на роботу стала онлайн-співбесіда.

Фахівці Київського міського центру зайнятості на семінарах (вебінарах) та тренінгах, які проводяться щотижня, навчають безробітних, як побудувати ефективну співбесіду, акцентуючи увагу на особливостях спілкування онлайн, з урахуванням вітчизняного та іноземного досвіду. Зокрема, як і звичайна, онлайн-співбесіда вимагає організованості, тому пунктуальність – таке перше правило.

"Головна перевага онлайн-співбесіди, крім застережень медичної безпеки, це — економія коштів та часу. Крім того, вважають психологи, використовуючи онлайн-формат, кандидат легше впорається з хвилюванням, адже буде знаходитись у зоні певного комфорту. Але є й свої особливості, які треба враховувати кандидату на працевлаштування. По-перше, у випадку онлайн-співбесіди претендент отримує менше інформації про потенційного роботодавця. За кадром залишається й невербальна поведінка співрозмовника, тому в цьому випадку дещо складніше орієнтуватися в ситуації", — вважає начальник відділу організації профорієнтації КМЦЗ Інна М’якота.

Щоб успішно пройти онлайн-співбесіду, важливо пам’ятати кілька правил. Насамперед, зовнішній вигляд. Незалежно від того, у якій формі проводиться співбесіда, – це діалог із потенційним роботодавцем. Тому одяг повинен бути витриманий в офісно-діловому стилі. По-друге, фон, на якому проводиться зйомка. По-третє, технічне оснащення – скажімо, щоб у потрібний момент не відмовила веб-камера чи Інтернет-зв’язок. Важливо справитися з хвилюваннями, поводитися природно, перш ніж відповідати на запитання, зробити паузу. Можна використовувати заздалегідь підготовлені матеріали. А щоб легше було переконати в своєму професіоналізмі, слід використовувати конкретні цифри, приклади та факти.

"Фахівці столичної служби зайнятості враховуючи сучасні реалії, широко використовують у своїй роботі новітні технології, зокрема онлайн-зв’язку, та за допомогою їх озброюють необхідними знаннями безробітних", — підкреслив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Довідково: З початку 2021 року фахівцями Київського міського центру зайнятості проведено 165 тренінгів на тему: "Підготовка до співбесіди з роботодавцем". У них взяли участь 2007 шукачів роботи. Тема онлайн-співбесіди – одна з найзатребуваніших.  

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

Найбільша база можливостей;

Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!