Головна Новини Прес-реліз 2021 Лисицин Павло Володимирович про афери в області логістики: як захистити свій вантаж
commentss НОВИНИ Всі новини

Лисицин Павло Володимирович про афери в області логістики: як захистити свій вантаж

Лисицин Павло Володимирович, на прикладі логістичної компанії «Євротермінал», розповість про способи вберегти свій товар від крадіжки

17 березня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:
Лисицин Павло Володимирович про афери в області логістики: як захистити свій вантаж

Лисицин Павло Володимирович застерігає від ризиків, пов'язаних з шахраями.

"Найголовніший спосіб уберегтися від шахраїв в логістичному бізнесі — це знати всі їхні виверти, щоб успішно їм протидіяти, знаючи, коли вас намагаються обдурити", — стверджує фахівець в області логістики Лисицин Павло Володимирович. Він пропонує дізнатися більше про різні шахрайства, пов'язаних з логістикою.

Оскільки велика частина транспортування вантажів і товарів, будь то в міжнародних водах, на автомобільних і залізних дорогах або в повітряному просторі, включає кілька пунктів призначення і портів транзиту, логістика є складною галуззю. Отже, завжди необхідно знати компанію, яка може допомогти в проведенні логістичних операцій.

Такою компанією є ТОВ "Євротермінал". Цей великий логістичний хаб обслуговує потік вантажоперевезень, що направляється в / з Одеського порту.

"Вам як клієнтові вкрай важливо знати про тактику обману, яку використовують шахраї в логістичній галузі. Будьте пильні і обізнані, щоб не стати жертвою шахрайства, пов'язаного з експедицією вантажів", - зазначає Лисицин Павло .

picture

Лисицин Павло: ризики логістичного сектора, пов'язані з експедиторами

Експедитор є важливим постачальником послуг для логістичних компаній, які займаються імпортом і експортом вантажів, спеціалізуючись на організації перевезення товарів. Будь-якому власникові бізнесу, що бажає відправити свою продукцію за кордон, обов'язково потрібно найняти експедиторів. Їх навички та досвід надзвичайно корисні для виконання всіх вимог, пов'язаних з транспортуванням товарів з одного місця в інше.

"Однак зростання конкуренції серед транспортно-експедиторських компаній також призвів до появи шахраїв, які вирішили скористатися ситуацією", — попереджає Павло Лісіцин. Поєднання сліпої довіри, нестачі знань і неуважності дозволяє легко стати метою шахрайства. Шахрайство помилкових експедиторів з коносаментом зазвичай починається в Інтернеті. Шахрай буде вдавати з себе експедитора на деяких популярних торгових майданчиках. Їх досить легко ідентифікувати, тому що вони пропонують свої "послуги" по сміховинно низькою ціною.

Як тільки вони знайдуть нічого не підозрює клієнта, почнуться переговори, і як тільки товари будуть упаковані в порту навантаження, шахраї відмовляться від видачі важливого юридичного документа, званого коносаментом. Після того, як відвантаження проведена, експедитор повинен виписати коносамент. Без нього вам не дозволять забрати свій вантаж. Цей документ служить підтвердженням укладення договору перевезення і отримання вантажу. Потім клієнт отримає повідомлення електронної пошти з вимогою певної суми грошей в обмін на ваші товари.

Як уникнути цієї афери? Перш ніж звертатися в будь-яку транспортно-експедиторську компанію, переконайтеся, що ви знаєте більш-менш точну вартість вашого вантажу. Багатьом новим імпортерам в даний час не вистачає обачності, коли справа стосується поточних витрат на доставку, і тому їх легко залучають привабливі пропозиції в мережі. Обов'язково знайдіть компанію, у якої є власний офіційний сайт, і постарайтеся знайти відгуки і свідоцтва клієнтів про них.

Павло Лісіцин: шахрайські сайти

"І тут ми переходимо до іншого виду шахрайства, а саме — до дублювання імені, тобто до створення підробленого сайту з ім'ям, схожим на назву офіційного сайту компанії", — продовжує Павло Лісіцин.

Хоча компанії іноді дійсно можуть мати однакові імена, але зазвичай такі сайти призначені для крадіжки грошей у клієнтів, які не знають, як відрізнити офіційний сайт від фіктивного.

Як уникнути цієї афери? Зверніть увагу на наступні пункти на їх сайтах:

      Перевірте URL-адресу сайту. Якщо ви знаєте точне написання назви компанії, перейдіть по URL-адресою та подивіться, чи немає в ньому букв з помилками. Також зверніть увагу на доменне ім'я сайту.

      Зверніть увагу на наявність фотографій представників компанії на веб-сайті, включаючи керуючого директора, управлінську команду і членів ради директорів. Якщо ви бачите реальних людей, що займаються реальними справами, ви потрапили в потрібне місце.

      Перевірте соціальні мережі - посилання на LinkedIn, Facebook, Twitter і т.д. ще більше підвищать вашу довіру.

      Ще одна важлива частина веб-сайту — це розділ, зазвичай званий "Зв'яжіться з нами". Тут ви можете задати будь-які питання, залишити коментарі або просто знайти важливі номери телефонів та адреси електронної пошти співробітників.

      Наявність відео на YouTube - відмінна страховка від шахрайства. Навіть короткі відповіді на найбільш поширені питання, повинні підтвердити "реальність" фірми.

      Якщо ваш експедитор знаходиться в тому ж місті, що і ви, то краще нанести йому візит особисто.

"Пошук надійної логістичної компанії для ваших потреб — це серйозний крок до успіху. І компанія" Євротермінал ", у співпраці з портом Одеси, пропонує спектр різноманітних послуг, включаючи складські", — дає свою особисту рекомендацію Лисицин Павло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!