Головна Новини Прес-реліз 2024 Модернізація Київського КПК та міжурядові ініціативи: як австрійський бізнес долучається до відновлення економіки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Модернізація Київського КПК та міжурядові ініціативи: як австрійський бізнес долучається до відновлення економіки України

5 червня 2024, 17:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Модернізація Київського КПК та міжурядові ініціативи: як австрійський бізнес долучається до відновлення економіки України

Відбудова інфраструктури і розвиток промисловості – австрійська держава та бізнес активно долучаються до підтримки України. Адже саме плідна економічна кооперація і європейські інвестиції в модернізацію виробничих підприємств, таких як ККПК, може стати драйвером повоєнної реконструкції.

picture

Травень 2024 року відзначився двома важливими подіями в економічних взаєминах Києва та Відня: переговори голів держав і створення австрійського урядового фонду для підтримки інвестицій в Україну. Так, президент Володимир Зеленський і федеральний канцлер Карл Негаммер обговорили участь бізнесу Австрії у відновленні української економіки на тлі війни й домовились координувати майбутні спільні заходи. 

А Мінфін альпійської країни виділив пів мільярда євро для інвесторів, зацікавлених відбудові життєво важливої інфраструктури. Як зауважив голова відомства Магнус Бруннер, збройна агресія рф робить будь-який бізнес з українськими компаніями вкрай ризикованим для європейських стейкхолдерів. Тому австрійський уряд у найближчі п’ять років спрямує 500 млн євро на підтримку операцій в Україні. А потенційне залучення коштів міжнародних фінансових інституцій дозволить додати до спецфонду ще близько мільярда євро.

У фокусі уваги донорів з Європи – критично важливі для функціонування вітчизняної економіки промислові компанії. До переліку таких структур входить і Київський картонно-паперовий комбінат, акціонером якого є Pulp Mill Holding (Австрія).

picture

Гендиректор і кінцевий бенефіціар PMH д-р Хайнц Ціннер наголошує: представники європейських ділових кіл зацікавлені в подальших інвестиціях в Україну та оцінюють майбутні перспективи економічної співпраці зі стриманим оптимізмом. Так, багато компаній з австрійським капіталом навіть у розпал війни не залишили вітчизняний ринок і надали українцям понад 20 тисяч робочих місць, а їхні сумарні вкладення торік перевищили 1,6 млрд євро. 

"Україна має великий потенціал у багатьох аспектах. Сподіваюся, що їй нададуть допомогу, подібну до тієї, яку свого часу отримали західноєвропейські країни. Маю на увазі план Маршалла, спрямований на реконструкцію та підвищення продуктивності виробництва. Масштабні вкладення у підсумку спонукали промисловість до зростання та стали запорукою економічного процвітання в Європі", – підкреслив Ціннер.

Минулого року австрійський акціонер навіть на тлі військового стану та економічних потрясінь в Україні вклав понад 4 млн євро у модернізацію обладнання і виконання соціальних зобов’язань Київського картонно-паперового комбінату. Цьогоріч, на тлі відновлення позитивної динаміки показників діяльності комбінату, на подальше осучаснення виробничих потужностей і розвиток ККПК виділено ще 12,5 млн євро. Проте реалізація цих планів суттєво залежить від дії зовнішніх чинників, таких як безпекова ситуація в країні, валютні ризики, логістичні складнощі тощо. 

picture

Стимульоване інвестиціями зростання продуктивності виробництва дозволило підприємству збільшити свій внесок у державну казну. Так, лише за перший квартал поточного року Київський картонно-паперовий комбінат сплатив понад третину мільярда гривень податків і зборів, а у 2023-му сумарні відрахування до бюджетів усіх рівнів сягнули 1,5 млрд грн. 

Відтак, подальше поглиблення двосторонньої співпраці й відновлення довіри інвесторів з Австрії, безумовно, відповідають національним інтересам і є важливим вектором для спрямування зусиль як вітчизняного бізнесу, так і державної влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!