Головна Новини Прес-реліз 2022 Переваги легальних трудових відносин для роботодавців
commentss НОВИНИ Всі новини

Переваги легальних трудових відносин для роботодавців

Легальна праця вигідна не тільки працівникам, а й роботодавцям

18 лютого 2022, 14:18
Поділіться публікацією:
Переваги легальних трудових відносин для роботодавців

Державна служба зайнятості - фото з відкритих джерел

За словами директора Київського міського центру зайнятості Віктора Білича, ті з роботодавців, хто вважає, що використовуючи незадекларовану працю, їм вдасться оптимізувати свої витрати, помиляються, бо натомість вони отримують великі фінансові ризики. 

Варто зауважити, що Кодекс законів про працю України передбачає відповідальність роботодавця за порушення законодавства про працю. За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати зарплати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків штраф складає 10 мінімальних заробітних плат, що наразі становить 65 000 грн. Вчинення такого порушення повторно протягом двох років обійдеться роботодавцеві вже у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, що на сьогодні складає 195000 грн. Недопущення до проведення перевірки, створення перешкод при її проведенні з питань виявлення неоформлених трудових відносин та виплати зарплати  тягне за собою накладення штрафу у розмірі 16 мінімальних зарплат – 104000 грн.

Фахівці столичної служби зайнятості проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями, торік нею було охоплено майже 3,5 тис. роботодавців міста Києва. 

"Водночас, кожен з роботодавців, хто підтримує задекларовані трудові відносини, може звернутися до служби зайнятості і отримати кваліфіковану допомогу у вирішенні питань підбору персоналу, стати учасником програми фінансової підтримки створення та збереження робочих місць, зокрема, відшкодування ЄСВ, компенсації оплати праці прийнятих на роботу внутрішньо переміщених осіб та допомоги по частковому безробіттю", — підкреслила начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям КМЦЗ Майя Шурко.

Довідково: У 2021 році було виплачено 7,3 млн грн допомоги по частковому безробіттю на майже 1,5 тисячі працівників за статтею 47 Закону України "Про зайнятість населення". Крім того, 35,1 млн грн допомоги по частковому безробіттю на період дії карантину було профінансовано 658 фізичним особам — підприємцям та 188 підприємствам (2,7 тис. працівників) за статтею 471 Закону "Про зайнятість населення".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!