Головна Новини Прес-реліз 2020 Перлини Південної Пальміри: читачі "Коментарів" визначають ТОП-30 впливових одеситів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив Перлини Південної Пальміри: читачі "Коментарів" визначають ТОП-30 впливових одеситів

За підсумками рейтингового голосування "ТОП-30 впливових одеситів" українці дізнаються, хто на сьогодні може бути вшанований званням найвпливовішого вихідця з Одеси

19 серпня 2020, 10:33 comments2446
Поділіться публікацією:
Перлини Південної Пальміри: читачі "Коментарів" визначають ТОП-30 впливових одеситів

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Рейтингова платформа порталу "Коментарі" запрошує читачів взяти участь в серії масштабних голосувань і визначити найвпливовіших вихідців чотирьох найбільших міст України — Києва, Харкова, Одеси та Дніпра. На цей раз вашій увазі — тридцятка людей, які, на думку нашої редакції та експертів, можуть претендувати на перемогу в рейтингу "ТОП-30 впливових одеситів".

Південна Пальміра славиться не тільки вишуканою архітектурою, популярними туристичними об'єктами й гігантським портом, але й своїми уродженцями. Одеса — місто успішних бізнесменів і всесвітньо відомих спортсменів.

Але хто ж з них має найбільший вплив на бізнесові та політичні процеси як внутрішньорегіонального, так і всеукраїнського масштабу? Чиє ім'я вже вирвалося за межі рідного міста настільки, що про нього знають в кожному куточку нашої величезної країни? Нас цікавить не тільки думка одеситів, але й представників інших регіонів!

Як ми формували рейтинг

На першому етапі роботи наші журналісти склали розширений список з 50-ти впливових одеситів, який потім передали журі. Кожен з десяти членів суддівської колегії відібрав всього 30 прізвищ, гідних, на їхню думку, включення у фінальне голосування. Голоси кожного судді ми підрахували, й за принципом більшості склали підсумковий список, який ви можете побачити на сторінці рейтингу.

Наші критерії

При формуванні розширеного списку ми відштовхувалися від трьох основних критеріїв: суспільно-політична вага людини (посада, визнання, діяльність), її фінансовий стан (масштаб бізнесу, розмір бізнес-активів), а також її популярність, яку можна конвертувати в політичні бали у випадку участі у виборах.

Що ж стосується географічного принципу відбору, то людина потрапляла в наш розширений список при дотриманні хоча б однієї з трьох умов:

1. Учасник(-ця) голосування народився(-лася) в Одесі;

2. Учасник(-ця) голосування отримав(-ла) в Одесі вищу освіту і тісно пов'язав(-ла) з цим містом своє життя і кар'єру (приклад – Леонід Клімов);

3. Учасник(-ця) голосування народився(-лася) в іншій країні, але надалі переїхав(-ла) до Одеси й пов'язав(-ла) з цим містом своє життя і кар'єру (приклад – Пантелеймон Бумбурас).

У чому ми сумнівалися

На жаль, нам не вдалося уникнути подвійних і спірних ситуацій. Наприклад, Еліна Світоліна хоч і народилася в Одесі, але вже в 13-річному віці перебралася до Харкова, а тому цілком могла бути представлена в рейтингу "ТОП-30 впливових харків'ян". Але ми вирішили, що життя Світоліної перестало бути пов'язаним із Харковом з початком її професійної тенісної кар'єри. Більшу частину часу вона проводить за кордоном, що, втім, цілком природно для професійних тенісистів.

Хто в журі

Формування тридцятки фіналістів ми довірили найвідомішим українським експертам у галузі політології та економіки, які представляють різні куточки України.

Руслан Бортник — політолог, директор Українського інституту політики, радник у Верховній Раді України (з 2001 по 2014 рр.);

Володимир Воля — політолог-міжнародник;

Олексій Голобуцький — політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуацій;

Валерій Клочок — політичний і економічний експерт, приватний підприємець;

Світлана Кушнір — політолог, політконсультант і економічний оглядач;

Микола Мельник — генеральний директор Аналітичної групи "Левіафан";

Катерина Одарченко — політтехнолог, засновник Інституту Демократії та Розвитку "PolitA";

Олександра Решмеділова — політолог, аналітик Фонду громадської дипломатії, кандидат філософських наук;

Михайло Чаплига — політичний аналітик, правозахисник і громадський діяч;

Олексій Якубін — політолог, політичний консультант, кандидат політичних наук.



Звертаємо вашу увагу, що голосування буде відкрите до 6 вересня включно, а вже 7 вересня ми оголосимо, кого з одеситів українці вважають найвпливовішим! Візьміть участь в голосуванні й ви — для цього потрібно зробити всього 3 кліки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!