Головна Новини Прес-реліз 2021 Посол Японії вручив нагороди українським призерам міжнародного конкурсу японських коміксів манга
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Японії вручив нагороди українським призерам міжнародного конкурсу японських коміксів манга

Спільна робота призерів стала однією з 15 кращих цього року

21 липня 2021, 15:59
Поділіться публікацією:
Посол Японії вручив нагороди українським призерам міжнародного конкурсу японських коміксів манга

Посол Такаші Кураї привітав призерів міжнародного конкурсу японських коміксів манга

20 липня Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї у своїй резиденції привітав з перемогою призерів 14-го Міжнародного конкурсу манга — знаменитих японських коміксів, — українську художницю Наталію Ререкіну та автора сценарію Гілберта Бріссена. Їхня спільна робота під назвою “Збирач птахів” стала однією з 15 кращих серед рекордних цього року 383 робіт із 61 країни світу. 


"Я хотів би привітати українських митців з нагородою та відмітити їх чудове досягнення. Міжнародний конкурс манга проводиться щорічно з 2007 року. Цього ж року, було отримано найбільшу в історії кількість робіт — 383 роботи з 61 країни світу, серед яких манга українських авторів стала однією з 15 кращих. Роботи призерів буде показано на виставках в Японії та Австралії, і ми дуже сподіваємось, що якомога більше людей побачать роботу українських митців. Наступного року Японія та Україна святкуватимуть 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин. Сподіваюсь, що наступного року українці отримають золоту нагороду у конкурсі манга і надалі радуватимуть новими творами та робитимуть свій внесок у розвиток японсько-українських відносин через популяризацію культури манга в Україні. Бажаю успіхів", — відмітив Посол Японії в Україні Такаші Кураї.


Це вже не перша нагорода художниці Наталії Ререкіної у цьому конкурсі. Її робота “VIVA EVE! LONG LIVE LIFE!” виграла срібну нагороду на 11-ому Міжнародному конкурсі манга, а комісія з відбору високо оцінила вдосконалення її техніки малювання цього року. 


"Дуже приємно отримати цю нагороду. Культура манга активно розвивається в Україні, і мені б хотілось, щоб з’являлось більше художників та більше українців браkи участь у цьому конкурсі", — поділилась Наталія Ререкіна.


"Для мене велика честь отримати таку нагороду. У своїй творчій діяльності я завжди надихався японськими коміксами манга, тож планую і надалі розвиватись у цьому напрямі", — сказав автор сценарію Гілберт Бріссен.


picture


Для інформації: Міністерство закордонних справ Японії заснувало Міжнародну премію MANGA у 2007 році з метою розширення міжнародного обміну та взаєморозуміння завдяки культурі знаменитих японських коміксів манга, яка широко прийнята у всьому світі. Цей конкурс відзначає художників манга, які сприяють розвитку культури манга у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!