Головна Новини Прес-реліз 2020 Стало відомо ім'я найвпливовішого дніпрянина
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо ім'я найвпливовішого дніпрянина

Портал "Коментарі" підсумовує голосування за найвпливовішого вихідця з Дніпра за версією читачів нашого видання

8 вересня 2020, 18:30 comments2821
Поділіться публікацією:
Стало відомо ім'я найвпливовішого дніпрянина

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Рейтингова платформа порталу "Коментарі" підсумовує серії масштабних голосувань, в яких визначилися найвпливовіші вихідці чотирьох найбільших міст України – Києва, Харкова, Одеси та Дніпра. На цей раз вашій увазі – підсумки рейтингу  "ТОП-30 впливових дніпрян".

Дніпропетровська область з давніх часів є "кузнею" кадрів державного масштабу. Не будемо заглиблюватися в історію, нагадаємо тільки зайвий раз, який саме регіон представляє чинний президент України. Але у фокусі нашої уваги була Дніпропетровщина, а саме її адміністративний центр – Дніпро. І в цьому контексті виділяються не стільки "політичні" вихідці цього міста, скільки бізнесмени найвищого польоту. Четверо з ТОП-15 найбагатших людей України за версією Forbes представляють Дніпро, а їх сукупний статок оцінюється приблизно в 4,3 млрд доларів.

Але хто ж з них має найбільший вплив на бізнесові та політичні процеси як внутрішньорегіонального, так і всеукраїнського масштабу? Чиє ім'я вже вирвалося за межі рідного міста настільки, що про нього знають в кожному куточку нашої величезної країни? Ми поцікавилися думкою не лише  дніпрян, але й представників інших регіонів.

Результати

Примітно, що боротьбу за звання найвпливовішого дніпрянина вели відразу четверо людей, і кожен з них до останнього дня голосування зберігав шанси на підсумкову перемогу. Судіть самі: переможецьмільярдер Ігор Коломойський набрав 16,11% голосів, підприємець і політик Загід Краснов – 14,51%, а мер Дніпра Борис Філатов – 13,4%. Вкрай близький до трійки переможців був ексміністр Кабінету міністрів, співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, за якого проголосували 13% читачів.

Як ми формували рейтинг

На першому етапі роботи наші журналісти склали розширений список з 50-ти впливових дніпрян, який потім передали журі. Кожен з десяти членів суддівської колегії відібрав всього 30 прізвищ, гідних, на їхню думку, включення у фінальне голосування. Голоси кожного судді ми підрахували та за принципом більшості склали підсумковий список, який ви можете побачити на сторінці рейтингу.

Наші критерії

При формуванні розширеного списку ми відштовхувалися від трьох основних критеріїв: суспільно-політичної ваги людини (посада, визнання, діяльність), його фінансового стану (масштаб бізнесу, розмір бізнес-активів), а також його популярності, яку можна конвертувати в політичні бали в разі його участі у виборах.

Що ж стосується географічного принципу відбору, то людина потрапляла в наш розширений список при дотриманні хоча б однієї з двох умов:

1. Учасник (-ка) голосування народився (-лась) в Дніпрі;

2. Учасник (-ка) голосування отримав (ла) в Дніпрі вищу освіту і тісно пов'язав (-а) з цим містом своє життя і кар'єру (приклад — Віктор Пінчук).

У чому ми сумнівалися

На жаль, нам не вдалося уникнути подвійних і спірних ситуацій. Наприклад, Віктор Пінчук хоч і є уродженцем Києва, але в ранньому віці перебрався в Дніпро (в ті роки – Дніпропетровськ), де виріс, здобув освіту, почав трудову діяльність і обирався до Верховної Ради. Саме в Дніпрі зареєстрований один з головних активів бізнес-імперії Пінчука – металургійна компанія "Інтерпайп". Нарешті, прізвище Віктора Пінчука куди більше асоціюється з Дніпром, ніж з Києвом. З огляду на всі ці обставини, ми вирішили включити його в "ТОП-30 впливових дніпрян".

Повністю ознайомитися з результатами голосування можна тут.

Раніше "Коментарі" провели опитування, щоб визначити найкомфортніше місто для життя в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!