Головна Новини Прес-реліз 2021 Столична служба зайнятості пропонує людям з інвалідністю комплекс послуг із професійної реабілітації
commentss НОВИНИ Всі новини

Столична служба зайнятості пропонує людям з інвалідністю комплекс послуг із професійної реабілітації

3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю

30 листопада 2021, 17:00
Поділіться публікацією:
Столична служба зайнятості пропонує людям з інвалідністю комплекс послуг із професійної реабілітації

Люди з інвалідністю - фото з відкритих джерел

Столична служба зайнятості вносить свій вклад у професійну реабілітацію громадян з обмеженими фізичними можливостями, інтеграцію їх у до активного суспільного життя. Про це повідомляє пресс-служба КМЦЗ. 

З початку 2021 року на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 2132 осіб з інвалідністю. 313 з них за сприяння служби зайнятості було забезпечено роботою, 24 проходили професійне навчання. Найчастіше громадяни з інвалідністю працевлаштовувались торговельними представниками, адміністраторами, бухгалтерами, фахівцями із розроблення та тестування програмного забезпечення, менеджерами-управителями із збуту, інспекторами з кадрів, вчителями початкових класів, художниками-оформлювачами, архіваріусами, комірниками. Особам з інвалідністю було надано понад 4,4 тисячі профорієнтаційних послуг. 1966 громадян з обмеженими можливостями отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої склав майже 4 тис. грн. 

"Під час реєстрації в службі зайнятості особи з інвалідністю подають додатково до пакету обов’язкових документів (паспорт, трудова книжка, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, документ про освіту) ще копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією. Відповідно, кар’єрний радник враховує висновки та рекомендації лікарів під час пошуку роботи", — зауважила начальник відділу організації сприяння працевлаштування КМЦЗ Тетяна Говорун.

Загалом, у вакансіях, інформацію про які роботодавці подали до служби зайнятості, фахівці КМЦЗ нарахували 5950 робочих місць, на які можуть бути працевлаштовані особи з інвалідністю. При цьому основною проблемою працевлаштування інвалідів є невідповідність вакансій професійно-кваліфікаційному рівню безробітних з інвалідністю. Здебільшого пропонуються робочі місця, що потребують низької кваліфікації, з невисокою заробітною платою, в той час, як серед зареєстрованих безробітних переважають професійні фахівці.

"Працевлаштування осіб, які внаслідок травм або хвороб частково втратили свою працездатність, перебуває в нас на особливому контролі. Фахівці служби зайнятості докладають зусилля для трудової і професійної реабілітації людей з інвалідністю, навчають та максимально сприяють їх комунікації з роботодавцями. Водночас, працюємо не лише з безробітними, а й з роботодавцями, проводимо з ними семінари, на яких роз’яснюємо вимоги законодавства, зокрема, про 4-відсотковий норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів", — наголосив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

Найбільша база можливостей

Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!