Рубрики
МЕНЮ
Станислав Молчанов
У Клубі експертів відбувся перший захід із популяризації українських вин
У київському аналітичному центрі "Клуб експертів" відбувся перший із серії заходів присвячених популяризації вина українського виробництва і перспектив розвитку виноробної галузі України, а також аналізу продукції кращих виробників вітчизняного вина. Захід відбувся за участі та підтримки Одеського Національного Технологічного Університету. Про це пише Business news from Ukraine.
Під час зустрічі учасниками було заслухано доповідь доктора сільськогосподарських наук, професора Одеського Національного Технологічного Університету Наталії Каменєвої на тему "Сенсорний аналіз — інноваційний інструмент розвитку винного сектора".
В ході презентації були представлені результати діяльності виноробної галузі в 2020 році. Так, за минулий рік Україна експортувала 14,4 мільйона літрів вина, що вдвічі більше, ніж в 2019 році, при цьому імпорт вина в Україну в 2020 році зріс на 22% в порівнянні з 2019 роком.
Крім того, доктор наук Наталія Каменєва презентувала науково-навчальну лабораторію сенсорного аналізу вин, відкриту в Національній Академії Харчових Технологій та успішно акредитовану відповідно до міжнародного стандарту якості ISO 17025: 2019.
Засновник "Клубу експертів" Максим Уракін підкреслив, що центр готовий стати майданчиком для популяризації вин українського виробництва.
Новини партнерів
Новини