Головна Новини Прес-реліз 2021 У Клубі експертів відбувся перший захід із популяризації українських вин
commentss НОВИНИ Всі новини

У Клубі експертів відбувся перший захід із популяризації українських вин

В ході презентації були представлені результати діяльності виноробної галузі в 2020 році, а також проведено органолептичний аналіз якості 8 зразків провідних українських виробників вина

25 жовтня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:
У Клубі експертів відбувся перший захід із популяризації українських вин

У Клубі експертів відбувся перший захід із популяризації українських вин

У київському аналітичному центрі "Клуб експертів" відбувся перший із серії заходів присвячених популяризації вина українського виробництва і перспектив розвитку виноробної галузі України, а також аналізу продукції кращих виробників вітчизняного вина. Захід відбувся за участі та підтримки Одеського Національного Технологічного Університету. Про це пише Business news from Ukraine.

В Клубе экспертов состоялось первое мероприятие по популяризации украинских вин

Під час зустрічі учасниками було заслухано доповідь доктора сільськогосподарських наук, професора Одеського Національного Технологічного Університету Наталії Каменєвої на тему "Сенсорний аналіз — інноваційний інструмент розвитку винного сектора".

В Клубе экспертов состоялось первое мероприятие по популяризации украинских вин

В ході презентації були представлені результати діяльності виноробної галузі в 2020 році. Так, за минулий рік Україна експортувала 14,4 мільйона літрів вина, що вдвічі більше, ніж в 2019 році, при цьому імпорт вина в Україну в 2020 році зріс на 22% в порівнянні з 2019 роком.

В КЛУБЕ ЭКСПЕРТОВ ПРОШЛО ПЕРВОЕ МЕРОПРИЯТИЕ ПО ПОПУЛЯРИЗАЦИИ УКРАИНСКИХ ВИН

Крім того, доктор наук Наталія Каменєва презентувала науково-навчальну лабораторію сенсорного аналізу вин, відкриту в Національній Академії Харчових Технологій та успішно акредитовану відповідно до міжнародного стандарту якості ISO 17025: 2019.

Клуб экспертов — популяризация украинских вин

"На сьогодні лабораторія відповідає всім вимогам і стандартам, створена для сенсорного аналізу харчових продуктів відповідно до міжнародних стандартів, підготовки і навчання експертів сенсорного аналізу, проведення досліджень споживчих переваг в галузі сенсорного аналізу харчови продуктів", — пояснила науковець.

Клуб экспертов — популяризация украинских вин

Засновник "Клубу експертів" Максим Уракін підкреслив, що центр готовий стати майданчиком для популяризації вин українського виробництва.

"Я вважаю, що багато сортів українського вина залишаються недооціненими на споживчому ринку. В рамках даного проекту ми постараємося виправити ситуацію ", — зазначив він.
Клуб экспертов — популяризация украинских вин

Також в рамках зустрічі було проведено органолептичний аналіз якості 8 зразків провідних українських виробників вина. У дегустації взяли участь вина таких українських виробників: SHABO, Artwinery (Артемівський завод шампанських вин), виноробне господарство Князя П.Н.Трубецкаго, Frumushika, Beykush winery, Villa Tinta, Stakhovsky Wines, Leleka wines.
Захід відбувся в рамках партнерства з провідним міжнародним дегустації конкурсом Odessa Wine Week. Наступний фестиваль Odessa Wine Week пройде з 24 по 29 травня 2022 року в Одесі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!