Головна Новини Прес-реліз 2023 В Києві відбулася прем’єра фільму "Солдатик": історії зробленої заради життя
commentss НОВИНИ Всі новини

В Києві відбулася прем’єра фільму "Солдатик": історії зробленої заради життя

За оповіданням бійця ЗСУ Олексія Розумова "93%" в Україні зняли психологічну драму "Солдатик".

28 грудня 2023, 16:56
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








В Києві відбулася прем’єра фільму "Солдатик": історії зробленої заради життя

Постер фільму "Солдатик"

У столичному "Будинку кіно" при підтримці Спілки Кінематографістів України, відбувся допрем’єрний показ психологічної драми "Солдатик", за оповіданням бійця ЗСУ Олексія Розумова "93%". Фільм торкається питань реабілітації поранених бійців та розповідає про зв’язок між рідними людьми. Гостями показу стали воїни ЗСУ, які брали участь у зйомках фільму та їхні побратими. Стрічку знято на замовлення державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України". Виробник — продюсерська агенція "ASSA".

Короткометражний фільм "Солдатик" показує історію важкопораненого солдата ЗСУ, роль якого зіграв Павло Шпегун. Хлопець втратив пам’ять і перебуває у напівсвідомому стані. У клініці в нього відкриваються надприродні можливості мандрувати між світом живих та світом мертвих і знаходити там душі наших воїнів. 

"Наш фільм присвячений дуже важливим темам – віри, військового братерства, реабілітації воїнів, взаємин батьків і дітей. Ми знімали його, у першу чергу, для наших військових, для тих, хто повертається з фронту у важкому стані, і для того, щоб люди розуміли, як війна руйнує здоров’я наших захисників. Також наш фільм про підтримку та порозуміння, а ще, за всієї важкості теми, він дає надію", — розповіла продюсерка "Солдатика" Тетяна Лазарева. 

Гостями показу стали бійці 101 ОБрО ГШ та 8-го окремого батальйону, а також Олексій Розумов, автор оповідання "93%", боєць ЗСУ, який приїхав з фронту. У воєнних сценах  знімались актори Дмитро Сова і Олександр Абаєв, які зараз служать в ЗСУ і не змогли приїхати до Києва Творці фільму розповіли, що графік зйомок підлаштовували так, щоб Дмитро та Олександр могли взяти в них участь під час відпустки та ротації. 

Фільм "Солдатик" став одним з переможців мистецького конкурсу на виробництво серіалів та фільмів сучасної тематики, який провело державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України". Події фільму розгортаються на фронті і в клініці, але основна увага авторів сконцентрована на наслідках війни, на тому, де знаходити підтримку в такі важкі часи, як переживати загибель рідної людини і як не втрачати надію.

"Усвідомлення суспільством викликів, про які йдеться у фільмі "Солдатик", дуже важливе для нас сьогодні. І мова аудіовізуального мистецтва – один з механізмів, який може в цьому допомогти. Адже за рік чи два ми вже багато що сприйматимемо інакше", — зауважила генеральна директорка ДП "МПІУ" Юлія Островська. 

"Солдатик" — режисерський дебют Данила Дедкова. Звертаючись до військових-гостей показу зі словами подяки, він розповів, що це фільм про воїнів, які "роблять наш світ світом добра". Виконавець ролі побратима головного героя Григорій Бакланов зауважив, що "Солдатик" — це "дуже жива, неплакатна і нешаблонна історія про вторгнення і сьогоднішню війну, зроблена з любов’ю, вдячністю і заради життя". Сергій Деньга, який зіграв Чиновника, наголосив, що у фільмах про нашу війну, потрібно бути дуже обережними і відповідальними. Сергій Калантай, виконавець ролі Лікаря розповів про надзвичайну творчу атмосферу під час зйомок.

Під час зйомок команда фільму провела благодійний збір на авто для ЗСУ, а під час показу  — оголосила збір для придбання термозахисту, і вже сьогодні відправила 20 спальників до одного з підрозділів ЗСУ.

Тизер фільму "Солдатик":

Виробник — продюсерська агенція "ASSA", продюсерка — Тетяна Лазарева, режисер — Данило Дедков, оператор постановник — Тетяна Дудник, художник — Володимир Романов, композитор — Владлен Пупков.

У ролях: Сергій Калантай, Сергій Деньга, Григорій Бакланов, Павло Шпегун, Владлена Марчак, Ганна Бирзул.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!