Головна Новини Прес-реліз 2020 Вершки української столиці: кияни вибрали найвпливовіших вихідців зі свого міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Вершки української столиці: кияни вибрали найвпливовіших вихідців зі свого міста

Перемогу з великим відривом відсвяткував журналіст Дмитро Гордон

8 вересня 2020, 13:45 comments1415
Поділіться публікацією:
Вершки української столиці: кияни вибрали найвпливовіших вихідців зі свого міста

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Рейтингова платформа порталу "Коментарі" підбиває підсумки серії масштабних голосувань, в яких визначилися найвпливовіші вихідці чотирьох найбільших міст України — Києва, Харкова, Одеси та Дніпра. Цього разу до вашої уваги — результати голосування "ТОП-30 впливових киян".

Столиця України відповідно до свого статусу є політичним центром країни, та й ритм життя тут — не рівня будь-якому іншому українському місту. Сама атмосфера в Києві, столичний дух, буквально підштовхують місцевих жителів випробувати свої сили у великій політиці. Як підсумок — в нашому "київському" рейтингу відразу чотири міністри, ряд впливових народних депутатів і безліч бізнесменів і політиків з серйозними претензіями на впливовість.

Як ми формували рейтинг

На першому етапі роботи наші журналісти склали розширений список з 50-ти впливових киян, який потім передали журі. Кожен з десяти членів суддівської колегії відібрав всього 30 прізвищ, гідних, на їхню думку, включення в фінальне голосування. Голоси кожного судді ми підрахували та за принципом більшості склали підсумковий список, який ви можете побачити на сторінці рейтингу.

У чому ми сумнівалися

На жаль, нам не вдалося уникнути подвійних і спірних ситуацій. Наприклад, Віктор Пінчук хоч і є уродженцем Києва, але в ранньому віці перебрався в Дніпро (в ті роки — Дніпропетровськ), де виріс, здобув освіту, почав трудову діяльність і обирався до Верховної Ради. Саме в Дніпрі зареєстрований один з головних активів бізнес-імперії Пінчука — металургійна компанія "Інтерпайп". Нарешті, прізвище Віктора Пінчука куди більше асоціюється з Дніпром, ніж з Києвом. З огляду на всі ці обставини, ми вирішили включити його в "ТОП-30 впливових дніпрян".

Результати

Впевнену перемогу завдяки симпатіям читачів нашого порталу відсвяткував журналіст Дмитро Гордон. Його кандидатуру підтримали 22,18% з-поміж тих, хто проголосував. Можливо, для деяких несподіваним є саме такий підсумок, а тому ми повинні нагадати, що особливість нашого рейтингу - в його повній незалежності і чесності.

Друге місце - у музиканта Олексія Потапенка, більш відомого як Потап. За нього віддали свій голосів 9,52% опитаних. Трійку лідерів замкнув президент київського футбольного клубу "Динамо" і бізнесмен Ігор Суркіс, який поступився Потапу лише 0,27%. Кращий результат серед політиків у народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Дубинськогошосте місце з показником 6,39%.

Повністю з результатами голосування можна ознайомитися тут.

Раніше "Коментарі" провели опитування, щоб визначити найкомфортніше місто для життя в Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!