Головна Новини Прес-реліз 2021 З 1 грудня в Україні збільшиться розмір допомоги по безробіттю
commentss НОВИНИ Всі новини

З 1 грудня в Україні збільшиться розмір допомоги по безробіттю

Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю із 650 до 1000 гривень

25 листопада 2021, 11:32
Поділіться публікацією:
З 1 грудня в Україні збільшиться розмір допомоги по безробіттю

З 1 грудня в Україні збільшиться розмір допомоги по безробіттю - фото з відкритих джерел

У Київському міському центрі зайнятості інформують, що з 1 грудня, згідно із Законом "Про Державний бюджет України на 2021 рік" зросте прожитковий мінімум. 

"Це один із ключових соціальних стандартів, від його розміру залежать соціальні та трудові виплати, зокрема, розмір максимальної допомоги по безробіттю", — зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич. 

Сьогодні прожитковий мінімум на одну особу становить для працездатних громадян 2379 грн, а з 1 грудня зросте до 2481 грн. Тобто ті, хто отримує максимальну допомогу по безробіттю, розмір якої не може перевищувати чотири прожиткові мінімуми (наразі — 9516 грн), з 1 грудня будуть отримувати більше — 9924 грн на місяць. 

Що до розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишається без змін. На період карантину Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю із 650 до 1000 гривень. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю встановлюється для застрахованих осіб, визнаних в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців).

Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу: до двох років – 50 відсотків, від двох до шести років – 55, від шести до 10 – 60, понад 10 років – 70 відсотків. Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру: перші 90 календарних днів – 100%, упродовж наступних 90 календарних днів – 80%; у подальшому – 70%.

Довідково. За даними Київського міського центру зайнятості, станом на 22 листопада 2021 року допомогу по безробіттю в столиці отримували 9,4 тис. безробітних, серед них мінімальну, у розмірі 1000 гривень – майже 1 тис. безробітних, а максимальну допомогу по безробіттю – 3,5 тис. осіб (38 відсотків усіх безробітних). Середній розмір допомоги по безробіттю у м. Києві складає 5862 грн.

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

Найбільша база можливостей;

Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!