Головна Новини Суспільство права людини У Європарламенті зареєструють резолюцію про моніторинг розслідувань вбивств на Майдані
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європарламенті зареєструють резолюцію про моніторинг розслідувань вбивств на Майдані

Офіційне розслідування в Україні не дала ніяких практичних результатів

26 березня 2018, 20:47
Поділіться публікацією:
У Європарламенті зареєструють резолюцію про моніторинг розслідувань вбивств на Майдані

22 березня в Європарламенті адвокати Віктора Януковича надали євродепутатам і представникам європейських правозахисних організацій докази причетності представників нинішньої української влади до розстрілів людей на Майдані. Про це пише Eureporter.

У матеріалі йдеться про те, що за останні чотири роки Європейський парламент, ООН, ПАРЄ та ряд інших міжнародних організацій закликали українську владу виконати свою обіцянку і розкрити правду про цю трагічну вбивстві протестуючих про співробітників поліції. Але поки офіційне розслідування не дало ніяких практичних результатів.

Євродепутатам і представникам європейських правозахисних організацій були продемонстровані два фільми європейських журналістів італійця Джана Микалессина "Україна. Приховані істини" і ізраїльтянки Ганна Штефан "Площа розбитих надій", мова в яких спростовує причетність колишнього Президента Януковича у стрільбі по протестувальниках.

В ході круглого столу, в якому брали участь адвокати А. Горошинський та О. Просянюк, присутні євродепутати прийняли рішення підготувати резолюцію про намір створити комісію у ЄП моніторингу розслідувань вбивств на Майдані. Зокрема, депутатам нагадали, що європейськими міністрами, Німеччини, Польщі і Франції не було проконтрольовано Угоду про врегулювання політичної кризи в 2014 році.

"Угоду між українським урядом і лідерами протесту за посередництва європейських міністрів закордонних справ 21 лютого так і не було реалізовано, в першу чергу через громадського обурення вбивствами на Майдані" – заявили депутати Європарламенту.

Також адвокати Ст. Януковича розповіли про тиск на себе з боку української влади і мають намір і далі добиватися справедливості в європейських інстанціях.

Фото: EPA



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!