Головна Новини Суспільство В Україні на кір захворіло понад 55 тис. осіб – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні на кір захворіло понад 55 тис. осіб – МОЗ

Від ускладнень кору померло 18 осіб

24 червня 2019, 16:30
Поділіться публікацією:
В Україні на кір захворіло понад 55 тис. осіб – МОЗ

З 28 грудня 2018 року по 20 червня 2019 року на кір в Україні захворіло 54 758 осіб. Серед захворілих 25 725 дорослих і 29 033 дитини. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Протягом 25-го тижня 2019 року на кір захворіли 705 людей – 436 дорослих і 531 дитина.

Зазначається, що ліків від кору немає, єдиний спосіб захисту – вакцинація, і в Україні є всі необхідні вакцини.

"Міністерство охорони здоров'я України спільно з Центром громадського здоров'я закликають регіони провести спецоперацію із подолання спалаху кору. Вже почалася підготовка з координації таких заходів, проведено наради з представниками всіх областей. Вони отримали всі необхідні інструкції по плануванню та організації спецоперацій. Успішність додаткових заходів по імунізації вже показав досвід Львівської, Вінницької та Хмельницької областей. Після спецоперацій в регіонах спостерігається значне зниження захворюваності на кір", – додали у відомстві.

Кір – гостре інфекційне вірусне захворювання, яке може привести до летальних наслідків. Основні симптоми хвороби: висока температура, запалення слизових оболонок порожнини рота і верхніх дихальних шляхів, кон'юнктивіт, плямисто-папульозний висип на шкірі і загальна інтоксикація.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Херсонській області зафіксували вже третій за рахунком в нинішньому році випадок ботулізму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: moz.gov.ua/article/news/z-pochatku-roku-na-kir-zahvorili-majzhe-55-tisjach-ukrainciv-moz-ukraini-zaklikae-regioni-provoditi-specoperacii-dlja-podolannja-spalahu
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!