Головна Новини Суспільство В Україні змінять правила розлучення сімей з дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінять правила розлучення сімей з дітьми

Тепер стане складніше віддати дитину на тимчасове виховання чужим людям

28 червня 2019, 16:35 comments19760
Поділіться публікацією:
В Україні змінять правила розлучення сімей з дітьми

В Україні мають намір змінити порядок розлучення сімейних пар, у яких є малолітні діти. Чиновники вважають, що запропоновані зміни вимагають узгодження з боку громадських діячів.

Документ може вирішити ряд проблем і конфліктних ситуацій, які виникають між батьками і спрямований на те, щоб допомогти вирішити конфлікт щодо місця проживання дитини, прав та обов'язків кожного з батьків.

Автори документа пропонують наділити останніх правом вказувати в нотаріально завіреному договорі не лише розмір аліментів, але ще і дані про те, з ким буде проживати дитина, хто має право приймати рішення щодо його лікування, освіти, змісту.

Зараз в Україні частина цих даних (місце проживання і умови виховання) можуть виписуватися в угодах без нотаріального запевнення.

А якщо такого документа разом із заявою про розлучення судді не отримають, у своєму рішенні вони повинні будуть самі чітко визначити всі згадані дані. В Мінсоці, вважають, що це зніме навантаження з органів опіки та судів, які, розглядаючи такі справи, в більшості випадків лише стають учасниками акту помсти з боку одного з батьків.

Крім того, автори законопроекту запропонували зобов'язати суддів приймати до уваги не тільки ставлення батьків до дитини і його "схильність" до одного з них. Також суддям доведеться прислухатися і до вербальним думку малюка. Вік вирішального значення при цьому не має: головне, щоб дитина могла його висловити.

Документ також пропонує обмежити право органів опіки визначати місце проживання дитини. Прийняти таке рішення вони зможуть лише, якщо з цього питання у батьків немає конфлікту або укладено нотаріально завірений договір.

Також чиновники не зможуть відмовляти батькам лише на підставі, що в нього немає "самостійного доходу". Не можна буде віддавати дітей тим, хто п'є і наркоманам.

Ще одна зміна встановлює умовне право те, з ким проживає дитина, самостійно приймати рішення щодо навчання та лікування дитини.

В екстрених випадках, коли необхідно невідкладно прийняти рішення про лікування малюка, зробити це може навіть той з батьків, з ким дитина проживає.

Також Мінсоц взявся захистити дітей тих українців, які змушені залишити дітей на піклування інших людей і відправитися заробляти гроші за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!