Головна Новини Суспільство В Україні розпочалася вступна кампанія: що потрібно знати абітурієнтам
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розпочалася вступна кампанія: що потрібно знати абітурієнтам

Оприлюднені текстова інструкція та відео

1 липня 2019, 10:55
Поділіться публікацією:
В Україні розпочалася вступна кампанія: що потрібно знати абітурієнтам

Сьогодні, 1 липня в Україні розпочинається реєстрація електронних кабінетів, що надходять в заклади вищої освіти. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

На сайті МОН розміщені інструкції по роботі з електронним кабінетом, ознайомившись з якими абітурієнти дізнаються про особливості створення та наповнення кабінету, вибір конкурсних пропозицій та подання електронних заяв.

В інструкції звертається увага на те, що при введенні даних вступникам потрібно вказувати адресу електронної пошти, до якої вони мають постійний доступ і яка не заборонена на території України. Також абітурієнтів просять запам'ятовувати вказаний пароль.

Для реєстрації електронного кабінету потрібно зазначити наступну інформацію:

- адреса електронної пошти (вона буде логіном для входу в кабінет) і пароль, підтвердження пароля (кількість символів не обмежена);
- дані сертифіката ЗНО: номер (7 цифр), пін-код (4 цифри) та рік видачі (пропонується автоматично);
- дані документа про повну загальну середню освіту: серія (2 букви), номер (8 цифр), середній бал.

Після здійснення цих кроків на вказану користувачем електронну адресу має прийти лист активації. Перейшовши за вказаним у листі посиланням, вступник підтвердить створення електронного кабінету.

Як і в минулому році, абітурієнти повинні самостійно розрахувати середній бал атестата/свідоцтва про середню освіту. Він обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне всіх зазначених у додатку до документа оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація).

Предмети, з яких зроблено запис "звільнений (а)", у загальну кількість не враховуються. Для точного розрахунку середнього балу документа вступником рекомендують скористатися спеціальним калькулятором на сайті.

В інструкціях, зокрема міститься докладний опис вимог до формату і розміру фото і документів, які вступник повинен додатково завантажити в електронний кабінет. Вступникам пояснюють, як правильно робити відбір конкурсних пропозицій, що потрібно вказувати при подачі заяви до ВНЗ, де можна переглянути вже подані заяви тощо.

Важливо, що будь-яку інформацію в кабінеті, наприклад, особисті дані або отримані тестові бали ЗНО, можна змінити до подання першої заяви. Далі змінити інформацію буде неможливо.

Перед реєстрацією та роботою з електронним кабінетом просять уважно ознайомитися з інструкціями, поширеними питаннями-відповідями, умовами прийому до вишу та іншою необхідною інформацією. У разі виникнення проблем з реєстрацією потрібно звернутися за електронною адресою [email protected] або за телефоном (044) 290-18-13.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Міносвіти назвали регіони України, де найкраще склали ЗНО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!