У Держстаті розповіли, як харчуються українці
Калорійність істотно перевищує норму
Середня енергетична цінність добового раціону харчування українців у 2018 році становила 2978 ккал в добу, що трохи менше, ніж у 2017 році. Про це повідомляє "РБК-Україна".
За даними статистичного відомства, частка населення, енергетична цінність харчування добового раціону якого менше 2100 ккал, в 2018 році склала 24,8%, в 2017 році - 23,4%
Зазначається, норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я від 3.09.2017 № 1073.
Норми відрізняються для різних вікових груп, залежать від статі та фізичної активності. Норма для осіб похилого віку становить 1600-2000 ккал.
Максимальна енергетична цінність в 4100 ккал встановлена для чоловіків у віці 18-29 років, працівників особливо важкої фізичної праці, з дуже високою фізичною активністю.
В водночас науковці, студенти гуманітарних спеціальностей, програмісти, контролери, педагоги, диспетчери у віці 18-29 років потребують лише у 2450 ккал. Для жінок норми ще нижче.