Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Середня
енергетична цінність добового раціону харчування українців у 2018 році
становила 2978 ккал в добу, що трохи менше, ніж у 2017 році. Про це
повідомляє "РБК-Україна".
За
даними статистичного відомства, частка населення, енергетична цінність
харчування добового раціону якого менше 2100 ккал, в 2018 році склала
24,8%, в 2017 році — 23,4%
Зазначається,
норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових
речовинах і енергії затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я від
3.09.2017 № 1073.
Норми
відрізняються для різних вікових груп, залежать від статі та фізичної
активності. Норма для осіб похилого віку становить 1600-2000 ккал.
Максимальна
енергетична цінність в 4100 ккал встановлена для чоловіків у віці 18-29
років, працівників особливо важкої фізичної праці, з дуже високою фізичною
активністю.
В
водночас науковці, студенти гуманітарних спеціальностей,
програмісти, контролери, педагоги, диспетчери у віці 18-29 років потребують
лише у 2450 ккал. Для жінок норми ще нижче.
Новини партнерів
Новини