Головна Новини Суспільство В Україні ввели меморандум про правила взаємодії в школі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ввели меморандум про правила взаємодії в школі

Приймати його можна тільки після обговорення в шкільному співтоваристві

1 липня 2019, 15:20
Поділіться публікацією:
В Україні ввели меморандум про правила взаємодії в школі

Школи в Україні зможуть використовувати меморандум про співпрацю між вчителями, батьками учнів і самими учнями. Про це повідомляє прес-служба МОН.

"Це рамковий документ, який описує правила взаємодії в школі. При цьому важливо розуміти, що приймати його можна тільки після обговорення в шкільному співтоваристві. Ключ до побудови педагогіки партнерства — досягнення спільних домовленостей на основі принципів, задекларованих у Концепції НУШ і Законі "Про освіту", — зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Документ побудований таким чином, що дозволяє кожній шкільній громаді доповнити його своїм змістом, своїми розділами, спільно узгодженими правилами. Незмінними залишаються лише принципи, на яких ґрунтуються всі домовленості Меморандуму і які є визначальними для шкільної реформи в Україні.

Зазначається, що документ створювали спільно з учнями, батьками та вчителями на базі шкіл з шести регіонів України. Модерували дискусію професійні фасилітатори, які працювали з кожною групою учасників.

В відомстві підкреслили, що зустрічі проходили в Києві, Чернігові, Харкові, Краматорську, Тернополі та Миколаєві. На них окремо і учні, і батьки, і вчителі визначали проблемні моменти в школі, після чого відбувалися спільні зустрічі, де спільнота школи разом визначала, як можна вирішити ці проблеми і які форми взаємодії будуть зручними для всіх.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що вчителі, учні та їх батьки мають право самі вирішувати, в який одязі учні будуть відвідувати школу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!