Головна Новини Суспільство «День без поліетилену»: українців просять приєднатися до еко-флешмобу
commentss НОВИНИ Всі новини

«День без поліетилену»: українців просять приєднатися до еко-флешмобу

Щорічно у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових сумок

1 липня 2019, 16:55
Поділіться публікацією:
«День без поліетилену»: українців просять приєднатися до еко-флешмобу

В Україні в середу, 3 липня, відбудеться акція "День без поліетилену". Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів на своїй сторінці в фейсбук.

"Саме в цей день спробуйте повністю відмовитися від пластикових пакетів. Візьміть еко-торбу, паперовий пакет або навіть модну плетену сумку "авоську". Чудова і безпечна для навколишнього середовища альтернатива", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мета акції — привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразового пластику і, як наслідок, забруднення навколишнього середовища.

За даними ООН, щорічно у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових сумок. При цьому, щорічно в океан потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари — у тому числі і пакетів. Морські жителі ковтають шматочки пластику, що може призвести до смерті.

Зараз у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів в Україні.

Як повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Львів вже розпочав свою участь у всесвітній акції. Так, вже з сьогоднішнього дня і до 3 липня включно 9 торгових мереж міста та 250 роздрібних магазинів не користуватися пластиковими пакетами.

Нагадаємо, у Грузії заборонили виробляти поліетиленові пакети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!