Головна Новини Суспільство В Одесі суд спростував інформацію про причетність до нападу на київських журналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі суд спростував інформацію про причетність до нападу на київських журналістів

Раніше в пресі поширили інформацію про напад «тітушок» на журналістів видання «Стоп корупції». Подія, за даними ЗМІ, сталася прямо біля будівлі Київського райсуду

1 липня 2019, 18:25
Поділіться публікацією:
В Одесі суд спростував інформацію про причетність до нападу на київських журналістів

У Київському районному суді Одеси спростували інформацію про причетність до нападу на журналістів столичного видання. Служителі Феміди заявили, що про "інцидент" вони дізналися зі ЗМІ і вказали, що це не перші спроби очорнити голови суду.

Відзначимо, що раніше в пресі поширили інформацію про напад "тітушок" на журналістів видання "Стоп корупції". Подія, за даними журналістів, відбулася прямо біля будівлі Київського райсуду.

Першою про напад повідомила журналістка "Стоп корупції" Ася Шевченка, а після цього інформацію нібито підтвердив координатор Роман Бочкала у своїх соцмережах. У прес-службі заявляють: про інцидент дізналися безпосередньо зі ЗМІ.

"Ми знаємо про інцидент, але тут потрібно прояснити ситуацію. По-перше, це відбулося не на території будівлі суду. По-друге, немає жодних підстав стверджувати, що до цього причетний голова Київського райсуду міста Одеси Сергій Чванкін. Це не перший випадок, коли видання "Стоп корупції" систематично поширює недостовірну інформацію щодо голови Київського районного суду міста Одеси Сергія Чванкина", — розповіли в прес-службі суду.

Співробітники прес-служби також додали, що на даний момент є рішення одного з судів Одеської області, згідно з яким інформація у виданні "Стоп корупції" була визнана недостовірною. Також зазначається, що журналісти цього видання нібито не раз влаштовували провокації стосовно голови. Зараз розглядаються судові справи стосовно працівників ЗМІ, готується скарга до Вищої ради правосуддя про факти тиску на суд.

Примітно, що очевидці і свідки, які були допитані поліцією, заперечують факт нападу.

"Я бачив сам момент ДТП. Білий автомобіль стояв у недозволеному місці, практично посеред дороги. Проїжджаючи повз, червоний "Жигулі" зачепив цей автомобіль. У білій машині нікого не було, а через кілька хвилин підійшов чоловік, трохи пізніше ще дві дівчини. Можу з упевненістю сказати, що ніякого нападу не було. У момент аварії очевидцями були 3-4 людини, жодної групи молодих людей там не було", — стверджує очевидець.

Зазначимо, що ще в березні виконавчий директор Глобальної мережі журналістів-розслідувачів GIJN Дейв Каплан повідомив про те, що проект журналістських розслідувань "Стоп корупції" виключили з цієї мережі "через непрофесіоналізм та конфлікту інтересів". За всю історію GIJN, яка об'єднує журналістів 76 країн, це перший подібний прецедент.

При цьому багато ЗМІ підтверджують інформацію про те, що проект журналістських розслідувань "Стоп корупції" регулярно потрапляє під звинувачення в публікації замовних матеріалів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!