Росія висунула 13 українським морякам остаточне обвинувачення

Слідчі дії продовжаться завтра

Сьогодні, 2 липня, в Росії відбулися слідчі дії по чотирьом військовополоненим українським морякам. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив координатор адвокатів команди українських моряків Микола Полозов.

"У ході сьогоднішнього дня обвинувачення в остаточній редакції було висунуто ще чотирьом військовополоненим", - написав він.

Зазначається, що сьогодні були пред'явлені звинувачення в остаточній редакції Владиславу Костишину, Олег Мельничук, Сергій Чулиби і Василю Сороці.

За словами Миколи Полозова, слідчі дії щодо інших військовополонених українських моряків продовжаться завтра, 3 липня.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські силовики незаконно захопили два українських катери, на борту яких було 24 военнослущащих ВМС ЗС України.

25 червня поточного року, слідчі ФСБ Росії почали пред'являти обвинувачення українським морякам за ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання державного кордони Росії).

в Росії запропонували Україні переглянути позицію щодо повернення моряків. В цей же день, дев'ятий за рахунком військовополонений моряк Гриценко отримав звинувачення в остаточній редакції.