Головна Новини Суспільство День поліції в Україні: Аваков розповів про рівень довіри населення
commentss НОВИНИ Всі новини

День поліції в Україні: Аваков розповів про рівень довіри населення

Чотири роки тому перші патрульні поліцейські прийняли присягу

4 липня 2019, 10:32
Поділіться публікацією:
День поліції в Україні: Аваков розповів про рівень довіри населення

Сьогодні, 4 липня, українські поліцейські відзначають своє професійне свято — День поліції України. Про це повідомляє прес-служба МВС на своїй сторінці в фейсбук.

"У 2014 році рівень довіри до правоохоронців був 5%, сьогодні рівень довіри до Нацполіції — 37%. Але для результату повинен бути баланс між поліцейськими силами, прокурорським реагуванням і судовою системою. Поки цього балансу недостатньо. І про це треба чесно говорити", — сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Зазначається, що особовий склад Національної поліції оновився на 40%.

"Особистий склад у нас скоротився з 220 000 до 140 000. У поліцію прийшли нові люди, 40% оновлення. Вже другий рік працює Академія патрульної поліції і ми залучаємо нових людей", — сказав глава МВС.

Арсен Аваков також додав, що досі поліція стикається з проблемами, в зокрема, з корупцією та "кришуванням" з боку правоохоронців. Так, наприклад, внутрішня безпека кожен день притягає до відповідальності 2-4 поліцейських.

"Так, ми маємо проблеми, як і все українське суспільство. Важливо, що ми реагуємо на ті недоліки, які бачимо. Ми йдемо крок за кроком. Незважаючи на скандали, на неймовірні іноді проколи, ми поступове зростання довіри до поліцейських сил", — підкреслив він.

Коментуючи резонансні випадки, Арсен Аваков сказав: "Поліція робить свою справу, займається превенцією, але це питання не тільки поліції, це питання і суспільства, судів, прокуратури, чиновників".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що за час передвиборчої гонки в Україні поліція початку 60 кримінальних проваджень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!