Головна Новини Суспільство Число українських заробітчан у Польщі зросло у 5 разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Число українських заробітчан у Польщі зросло у 5 разів

Українські заробітчани в Польщі виконують, в основному, просту роботу

4 липня 2019, 16:10
Поділіться публікацією:
Число українських заробітчан у Польщі зросло у 5 разів

За даними Посольства України в Польщі, в країні з 2014 року кількість українських трудових мігрантів з України збільшилася з 300 тисяч до приблизно 1,5 млн осіб, передає "Укрінформ"

"Дійсно, з початку 2014 року спостерігається різке збільшення кількості громадян України, які перебувають у Польщі. Якщо до 2014 року їхня кількість оцінювалася приблизно в 320 тисяч, то зараз, за неофіційними даними, це півтора мільйона осіб", — сказала глава консульського відділу посольства Світлана Криса.

За її словами, ця статистика підтверджується і різким збільшенням кількості консульських дій. Так, консули у Варшаві в 2014 році зробили майже 3,5 тисячі консульських дій, а в 2018 році — майже 18 тисяч. Також суттєво збільшилася кількість консульських дій у консульствах України в Кракові, Гданську та Любліні.

Дипломат зазначила, що, згідно з даними Управління з питань іноземців Польщі, громадянам України видано 196 тис. дозволів на проживання.

Світлана Криса додала, що українці в Польщі працюють в основному в будівництві, ремонтних роботах, транспортній сфері, сільському господарстві, сфері обслуговування і на заводах. Вони виконують, в основному, просту фізичну роботу. Однак невеликий відсоток українських заробітчан працює в сфері IT-технологій, у вищих навчальних закладах, у сфері медобслуговування.

Нагадаємо, Польща має намір змінити міграційну політику. Вже підготовлено законопроект, в якому передбачено, що всі без винятку трудові мігранти мають знати польську мову і працювати офіційно. Документ повинен бути прийнятий парламентом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!