Головна Новини Суспільство Мовне питання: Глава МЗС Угорщини зізнався, що бачить в Зеленском нову надію
commentss НОВИНИ Всі новини

Мовне питання: Глава МЗС Угорщини зізнався, що бачить в Зеленском нову надію

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вірить, що з приходом до влади Володимира Зеленського, у вирішенні мовного питання буде прогрес

6 липня 2019, 13:45
Поділіться публікацією:
Мовне питання: Глава МЗС Угорщини зізнався, що бачить в Зеленском нову надію

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що сподівається на потепління відносин з Україною із приходом до влади президента Володимира Зеленського. Про це дипломат розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Хочу вам відверто сказати, ми бачимо нового президента України як нову надію. Повинен бути з вами чесним, ми відчували, що колишній президент України Петро Порошенко проводить антивенгерскиую політику. Я не знаю, чи це спеціально, або з інших причин сталося... Але без сумнівів — підсумком всіх його рішень стала чітка політика проти Угорщини. І я тут не тільки про "освітній" закон кажу, але і про "мовний" закон, який був прийнятий Верховною Радою. А ще — про постійне переслідування (українців, — ред.) спецслужбами угорців в Закарпатті", — сказав Сійярто.

За його словами, Угорщина проводила проукраїнську політику.

"Знаєте, ми проводили проукраїнську політику. Якщо подивитися в минуле, ми запропонували кредитну лінію на 50 млн євро для розвитку інфраструктури в Україні. За останні три роки ми витратили всього $140 млн на програми розвитку і допомоги в Україні, щороку ми пропонуємо 100 стипендій українським студентам в Угорщині, надали медичну допомогу чотирьом десяткам поранених українських військових", — зазначив міністр.

Угорсько-українські відносини в черговий раз загострилися після того, як Верховна Рада України прийняла закон про забезпечення функціонування української мови як державної. В Угорщині негативно відреагували на ухвалення цього закону.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України викликало на розмову посла Угорщини в Україні Іштвана Ийдярто через недавні висловлювань Сійярто в канадському Торонто. Сійярто в Торонто в черговий раз звинуватив Україну в нібито "порушення прав угорського суспільства" через прийняття "освітнього закону".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!