Головна Новини Суспільство Сьогодні в Україні відзначають день ВМС
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні в Україні відзначають день ВМС

Вперше День ВМС України був відзначений у Севастополі 1 серпня 1997 року

7 липня 2019, 11:58
Поділіться публікацією:
Сьогодні в Україні відзначають день ВМС

У неділю, 7 липня, в Україні відзначається День Військово-морських Сил ЗСУ та День працівників морського та річкового флоту. Свята встановлені згідно з указами президента від 12 червня 2015 року.

Вперше День ВМС України був відзначений у Севастополі 1 серпня 1997 року. В цей день на колишніх кораблях Чорноморського флоту ВМФ СРСР, які перейшли до складу ВМС України було урочисто піднято військово-морські прапори України.

Відповідне привітання опублікував міністр оборони України Степан Полторак.

 "Спасибі військовим морякам, які безстрашно захищають інтереси України, постійно підвищуючи свою майстерність і професіоналізм. Бажаю міцного здоров'я, щастя, добра і благополуччя! Багато зроблено за останні роки: і командування Морської піхоти, і Морське командування, ми постійно працюємо над тим, щоб Військово-морські сили отримали нову сучасну техніку. Ми плануємо до кінця цього року завершити випробування ракетного комплексу "Нептун", який значно підвищить можливості національного військового флоту в можливості охороняти узбережжі Чорного та Азовського морів. Також плануємо отримати ряд кораблів від наших іноземних партнерів, здійснити закупівлю техніки", — зазначив Полторак.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також привітав військових моряків з Днем Військово-морських сил ЗСУ.

 "Військово-морські сили — стратегічно важливий вид Збройних сил, служба в підрозділах якого, безумовно, є почесною для кожного, хто вирішив пов'язати своє життя з українським військом. Спочатку російської агресії українські військові моряки виконують героїчно бойові завдання в територіальних водах України, а окремі підрозділи діють в приморських районах зони проведення операції Об'єднаних сил. Військовослужбовці ВМС вносять значний внесок у зміцнення обороноздатності України, сприяють реформуванню армії і впливають на прогрес, якого досягли українські Збройні сили протягом останніх років", — зазначив Гройсман.

Святкування Дня ВМС стало всенародним оглядом бойовий готовність українського флоту та визначенням його авторитету як в Севастополі, так і в Україні в цілому.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!