В Україні хочуть заборонити посипати дороги сіллю, спалювати листя і обрізати дерева

На думку МОЗ, це все шкодить навколишньому середовищу і може викликати онкологію

Моз планує заборонити обрізати дерева для омолодження, посипати дороги сіллю і піском під час ожеледиці, а також спалювати листя. Про це на своїй сторінці повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Траву і листя потрібно своєчасно прибирати з доріг, трамвайних ліній, велодоріжок і тротуарів. У скверах і парках можна прибирати тільки листя з газонів. Під час спалювання листя відбувається забруднення повітря, ґрунту та води, також це призводить до зникнення деяких видів тварин. При цьому під час горіння листя виділяються небезпечні сполуки, які можуть провокувати онкозахворювання алергію, - йдеться в проекті наказу Моз.

Також наголошується, що під час ожеледиці дороги необхідно посипати гранотсевом. Сіль і пісок забруднюють землю і псують взуття.

Крім того, Моз пропонує заборонити обрізати дерева для омолодження і садити дерева, кущі та рослини з колючками або отруйними плодами. Обрізка зменшує розмір крони дерев і погіршує процес очищення повітря.

Також МОЗ має намір заборонити вбиральні без каналізації і збільшити кількість громадських туалетів. Оптимальна відстань між вбиральнями повинна бути 700 м, а в людних місцях - 300 м. Також через кожні 60 м повинні стояти сміттєві урни.