Головна Новини Суспільство На скасування військового параду відреагував Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

На скасування військового параду відреагував Порошенко

За словами Порошенка, Зеленський як верховний головнокомандувач ЗСУ має "повне право приймати рішення - проводити парад чи ні"

10 липня 2019, 02:55
Поділіться публікацією:
На скасування військового параду відреагував Порошенко

Екс-президент Петро Порошенко вважає рішення свого наступника Володимира Зеленського скасувати військовий парад на День Незалежності "не дуже далекоглядним".

Про це повідомляє прес-служба партії Порошенка "Європейська солідарність".

"Військовий парад — це не тільки час і подія, коли армія звітує перед народом. Про дистанції, яку вона пройшла за рік з попереднього параду. Але це та подія, коли народ має можливість віддати данину і повагу до своєї армії. На сьогодні армія і військові є найбільш шанованим і солідним інститутом, який користується найбільшою довірою народу України. Я думаю, що позбавляти людей цього було б не дуже далекоглядно", — цитуються в повідомленні слова Порошенка.

Але, вважає Порошенко, Зеленський як верховний головнокомандувач Збройних сил України має "повне право приймати рішення — проводити парад чи ні".

"Це залежить від пріоритетів пана Зеленського", — зазначає він.

У той же час Порошенко привітав ідею направити зекономлені на параді гроші військовим.

"Я повністю схвалюю ініціативу, щоб підтримати грошовим забезпеченням нашу армію", — заявив він.

Також екс-президент зазначив, що при ньому коштувало проведення параду набагато менше, ніж 300 мільйонів, про які казав Зеленський.

"Я навмисно всі дорогі задоволення скасував. У тому числі повітряний парад, де потрібно було велика кількість авіаційного пального. Форму, яку видавали на парад — видавали все одно, це передбачено в умовах забезпечення", — повідомив Порошенко.

Як повідомляли "Коментарі",Володимир Зеленський запропонував новий формат проведення Дня Незалежності 24 серпня і, замість фінансування дорогого військового параду, виплатити премії військовослужбовцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!