Інтерпол оголосив співвласника клініки "Борис" у міжнародний розшук

В Україні Хлявича підозрюють у тому, що він шляхом погроз і підробки документів разом зі спільниками вимагав у вірменських бізнесменів 10 млн доларів

Інтерпол оголосив у розшук співвласника мережі київських медичних клінік "Борис" Лева Хлявича. Про це свідчить червона картка Інтерполу з позначкою fugitive wanted for prosecution (розшукується для судового переслідування).

Хлявич був оголошений в розшук наприкінці січня 2019 року, але в інтересах слідства цей факт замовчувався правоохоронцями. Його мали затримати за кордоном, але, за наявною інформаціэю, він намагався сховатися у Литві, після чого повернувся в Україну, побоюючись арешту.


Правоохоронці України та Вірменії відкрили щодо Лева Хлявича кримінальні справи за статтями вимагання, підроблення документів, шахрайство в особливо великому розмірі, неправдивий донос і несплата податку.

Так, в Україні його підозрюють в тому, що він шляхом погроз і підробки документів разом з спільниками вимагав у вірменських бізнесменів 10 млн доларів. Джерело повідомляє, що мова йде про братів Саркисовых – мільярдерів, які проживають останні роки в США та Європі.


Крім Нацполіції і ДБР України, а також правоохоронців Вірменії, справою Хлявича цікавиться ФБР, оскільки, згідно з оперативними даними, він часто буває в США і може контактувати з місцевим криміналітетом.

У клініці "Борис" на сьогоднішній день інформацію не коментують. В цілому ж про Льва Хлявича відомо не так багато. В Україні він заробив собі ім'я бізнесмена та професійного гравця в покер. За інформацією з відкритих джерел, у 2000 році він фігурував у кримінальній справі за фактами підробки та незаконного збуту державних страхових полісів в Криму для іноземних туристів.

Деякий час тому Хлявич ініціював у Києві порушення кримінальної справи стосовно братів Сергія і Миколи Саркісових — керівників та співвласників компанії "РЕСО-Гарантія". Бізнесменів Саркісових заочно звинуватили у шахрайстві, однак їх кримінальне переслідування припинено через нестачу доказів причетності до передбачуваного злочину. Генпрокуратура України припинила переслідування співвласників "РЕСО-Гарантії". Між тим вірменські слідчі звинуватили самого Хлявича у вимаганні.