В окупованому Криму вбили і закопали кримського татарина, – журналіст

Фахрі Мустафаєв пропав 10 липня

Знайдений убитим зниклий 10 липня кримський татарин Фахрі Мустафаєв. Про це повідомляє у Facebook журналіст Шевкет Наматуллаев.

"Зниклого вчора Фахрі Мустафаєва знайшли мертвим. Вбили і закопали в Бахчисарайському районі в селі Араматне", - розповідає він.

З розповідей рідних Наматуллаев дізнався, що в середу вранці приблизно в 9:00, 10 липня, після розмови по телефону Фахрі зібрався і поїхав. Сказав, що по справах в Сімферополь. Однак через півгодини з ним вже не було зв'язку.

За словами журналіста, Фахрі Мустафаєва було 38 років. Без батька залишилися троє малолітніх дітей.

Раніше 9 липня на пляж у селищі Миколаївка окупованого Криму викинуло на берег труп чоловіка з прив'язаною до шиї гірей. Загиблим виявився кримський татарин Рашид Ягъяєв. Родичі ще в квітні повідомляли про зникнення Рашида Ягъяева.


Як повідомляли "Коментарі", 11 липня, в Москві біля будівлі Верховного суду Російської Федерації за проведення мирної акції протесту затримали п'ятдесят кримських татар. У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Белялов, Сейран Салієв, Сервер Зекирьяев і Эрнес Аметов. ФСБ Росії інкримінує їм участь у забороненої в Росії і аннексированном нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір". 18 червня 2019 року дорымчан визнали винними у причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", яку в Росії вважають терористичною, і дали від 12 до 17 років суворого режиму.