Головна Новини Суспільство В Україні прийняли закон про хімічну кастрацію педофілів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прийняли закон про хімічну кастрацію педофілів

Примусова хімічна кастрація не буде застосовуватися до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років, і до осіб у віці понад 65 років

12 липня 2019, 07:46
Поділіться публікацією:
В Україні прийняли закон про хімічну кастрацію педофілів

Сьогодні набуває чинності закон про хімічну кастрацію педофілів. Даний закон був схвалений парламентом 11 липня, його підтримали 247 нардепів.

Відзначається, що тепер буде створено відкритий реєстр педофілів і введена примусова хімічна кастрація для людей, які вчинили злочини сексуального характеру відносно неповнолітніх.

"Проект закону пропонує ввести покарання для педофілів вигляді примусової хімічної кастрації, створити публічний реєстр осіб, які були засуджені за зґвалтування або сексуальне насильство щодо неповнолітніх і встановити довічний адміністративний нагляд за такими особами після їх звільнення з в'язниці", — йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, в пояснювальній записці зазначається, що покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенных препаратів, що складаються з хімічних речовин, що мають метою зменшити лібідо і сексуальну активність.

Однак, примусова хімічна кастрація не буде застосовуватися до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років, і до осіб у віці понад 65 років.

Також закон посилює відповідальність за злочини сексуального характеру проти дітей.

Зокрема, за ст. 152 (зґвалтування малолітньої або неповнолітньої особи) будуть карати позбавленням волі на термін від 7 до 15 років (зараз санкція передбачає від 7 до 12 років).

Санкція ст. 156 (розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16-річного віку) передбачати до 5 років ув'язнення (зараз карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий термін).

Також на засіданні 11 липня нардепи прийняли за основу інший закон про педофілів – №6607, який передбачає створення закритого реєстру педофілів і добровільну хімічну кастрацію.

Даний проект закону в частині закритого реєстру педофілів підтримував заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, аргументуючи це тим, що відкритий реєстр злочинців може призвести до вчинення масових самосудів.

Як повідомляли "Коментарі", У Дніпрі чоловік 1990 року народження зґвалтував 10-річну дівчинку і кинув її помирати в кущах.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!