Головна Новини Суспільство Біля посольства Італії в Києві активісти протестують
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля посольства Італії в Києві активісти протестують

Присутні вимагають відпустити засудженого в Італії українського нацгвардейца Віталія Марківа.

13 липня 2019, 01:21
Поділіться публікацією:
Біля посольства Італії в Києві активісти протестують

Більше сотні активістів ввечері в п'ятницю, 12 липня, пікетують посольство Італії в Україні з вимогою негайного звільнення нацгвардейца Віталія Марківа, якого суд присяжних в Італії засудив до 24 років ув'язнення за нібито вбивство італійського репортера.

В акції беруть участь активісти Національного корпусу, так і просто небайдужі громадяни.

Вони заявляють, що вирок Маркиву — не правосудне, а політичне рішення італійського суду, прийняте під впливом російських влади, і вимагають негайного і безумовного звільнення українця.

На паркан диппредставництва також причепили плакат з написом "Скільки коштує юстиція?" Учасники акції протесту принесли під посольство Італії 24 порожні коробки з-під піци і банер з написом "FreeMarkiv"і залишили їх біля порога диппредставництва.

12 липня суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардийця Віталія Марківа і засудив його до 24 років в'язниці. Вирок опинився на 7 років більшим, ніж просила прокуратура (17 років).

Як повідомляли "Коментарі", зуд міста Павія в Італії виніс вирок екс-військовослужбовцю Нацгвардії Віталію Маркиву. Марківа звинувачують у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокелли в результаті мінометного обстрілу поблизу міста Слов'янська в травні 2014 року.В останньому слові Марків сказав, що є українським військовим, простим солдатом, патріотом, і додав, що завжди буде захищати Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!