Головна Новини Суспільство Заступник міністра пояснила, чому поліція слабо перешкоджає насильству в сім'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Заступник міністра пояснила, чому поліція слабо перешкоджає насильству в сім'ї

За словами заступника міністра соцполітики Наталії Федорович, у певної частини правоохоронного середовища існує думка про необхідність перестраховки, щоб не перевищити своїх повноважень, наприклад, застосовуючи термінове заборонене розпорядження

13 липня 2019, 17:35
Поділіться публікацією:
Заступник міністра пояснила, чому поліція слабо перешкоджає насильству в сім'ї

Українські правоохоронці не поспішають скористатися своїм правом і обов'язком застосовувати заборонене припис, що дає можливість ізолювати кривдника жертви на 10 днів. З-за цієї перестраховки поліцейських, ситуація з насильством в сім'ї в Україні продовжує залишатися складною. Таке пояснення в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" дала заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович.

За її словами, у певної частини правоохоронної середовища існує думка про необхідність перестраховки, щоб не перевищити своїх повноважень, наприклад, застосовуючи термінове заборонене припис. У поліції кажуть: "Адже житло — це власність людини. Як позбавити його права користування?"

"Відповідно, деякі поліцейські не поспішають скористатися своїм правом і обов'язком застосувати заборонене розпорядження, яке, згідно із законом, дає можливість ізолювати кривдника жертви на 10 днів. Це проблема. І, знову-таки, питання професійної компетенції — вміння розмежувати, де закінчується право і починається порушення закону", — зазначає заступник міністра.

Федорович додає, що це також питання здатності проникнути в приміщення, в яке поліцейського не пускають, коли на кону — захист прав людини, перш за все — дитину.

Як раніше писав портал "Коментарі", за даними опитування ВООЗ "Здорова поведінка школярів", до 21% дітей у віці 11-15 років повідомляють про насильство з боку однолітків, який істотно впливає на якість їх життя і приносить страждання. За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, дітей можуть бити або погрожувати побиттям, принижувати словесно, викидати чи не впускати в певний коло спілкування, поширювати плітки і чутки, писати образливі записки. Якщо все це робиться в мережі — це називається кибербуллингу і триває не тільки в період контакту дитини з кривдниками, а постійно, роблячи її життя нестерпним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!