Головна Новини Суспільство Наука та освіта В університетах України будуть по-іншому вивчати англійську мову
commentss НОВИНИ Всі новини

В університетах України будуть по-іншому вивчати англійську мову

Концепція передбачає організацію мовних курсів і інтенсивів

14 липня 2019, 08:48 comments1333
Поділіться публікацією:
В університетах України будуть по-іншому вивчати англійську мову

Міністерство освіти і науки України розробило та затвердило концепцію розвитку англійської мови в університетах. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів. Володіння англійською мовою на рівні не менше В1 стане обов'язковою умовою для вступу, В2 — для випуску. Частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними і проводити регулярні "скринінги знань", зокрема, ввести обов'язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату.

В МОН вирішили забезпечити вхід на рівні В1 всіх студентів на початку навчання, а мета — до 2023 року всі студенти повинні оволодіти мовою на відповідному рівні.

Для цього концепція передбачає, що до 2023 року рівень володіння англійською на рівні В1 буде обов'язковим при вступі на бакалавра.

Це передбачає:

• проходження обов'язкового "скринінгового" тесту з англійської мови усіма абітурієнтами;

• якщо рівень вступника нижче В1, це не позбавляє його права брати участь у конкурсі на вступ у вищу освіту в звичайному режимі, але такі абітурієнти до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) повинні пройти мовний інтенсив для досягнення рівня В1.

Також забезпечується рівний доступ до цього мовного інтенсиву для досягнення рівня В1: очний, дистанційний.

Передбачається, що через стандарти вищої школи буде прописано вимогу, обов'язково студент бакалавріату, незалежно від спеціальності, повинен засвоїти іноземну мова на рівні В1 , якщо він хоче отримати диплом. Для старших рівнів — магістри і доктори філософії з академічним компонентом — буде обов'язковою рівень В2.

Крім того, планується, що надалі широко використовуватимуться іспити для підтвердження рівня володіння англійської мови на рівні В2. Це передбачає у короткостроковій перспективі поширити Єдиний вступний іспит (ЄВІ) — тобто "ЗНО в магістратуру" з іноземної мови — на все магістерські спеціальності для підтвердження рівня B2.

В середньостроковій перспективі (5-7 років) планується замінити іспит ЄВІ обов'язковим стандартизованим єдиним вихідним (кваліфікаційним) іспитом з англійської мови для всіх студентів бакалаврату.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що опубліковано рейтинг кращих університетів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!