Грози і сильний вітер чекають українців

Оприлюдно прогноз погоди на 15 липня

Погода в Україні у понеділок, 15 липня, буде дощова майже скрізь, також очікуються грози та місцями сильні пориви вітру - до 20 метрів за секунду. Температура повітря у середньому становитиме близько +24 градусів. Про це йдеться в повідомленні синоптиків на Facebook-сторінці Українського гідрометцентру.

Початок тижня буде супроводжуватися опадами на Півночі, більшості західних і центральних областей, а також місцями на Півдні - в зазначених регіонах пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами.

Жителям Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей у понеділок варто готуватися до злив.

Суха погода очікується в Харківській, Донецькій, Луганській і місцями в Дніпропетровській областях.

"Вітер на Правобережжі переважно західний, на решті території південно-східний, 5-10 м/с, під час гроз окремі пориви 15-20 м/с", - йдеться в повідомленні.

Температура вночі в понеділок буде змінюватись в межах +10... +15 градусів, на узбережжі морів очікується максимум 18 градусів.

Вдень стовпчики термометрів покажуть жителям західних, північних та Вінницької областей від +19 до +24 градусів, на решті території країни очікується від +25 до +28 градусів.

В Карпатських горах вночі температура повітря складе від +6 до +11 градусів, а вдень - від +9 до +14 градусів.

У столиці 15 липня буде хмарно і дощитиме, прогнозуються грози. Температура повітря у Києві протягом доби буде варіюватися між +13 і +21.