Головна Новини Суспільство робота і кар'єра МВФ дав сумний прогноз щодо робочої сили в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ дав сумний прогноз щодо робочої сили в Україні

Тенденція в робочій силі, на думку МВФ, характерна для Східної Європи

15 липня 2019, 16:25 comments5214
Поділіться публікацією:
МВФ дав сумний прогноз щодо робочої сили в Україні

Чисельність робочої сили в низці країн Східної Європи, в тому числі і Україні, суттєво знизиться до 2050 року, про що свідчить звіт Міжнародного валютного фонду.

Так, за прогнозами аналітиків, населення країн Центральної, Східної та Південно-Східної Європи країн, за винятком Туреччини, скоротиться через міграцію та низький рівень народжуваності.

У звіті зазначено, що демографічні зміни негативно позначаться на рівні економічного зростання, фінансовій стабільності та рівні життя.

Крім того, чисельність робочої сили в Україні, Польщі, Латвії та Болгарії, за прогнозами МВФ, до 2050 року знизиться більш ніж на третину. А прийняте збільшення пенсійного віку в цих країнах не змінить тенденцію. На першому місці в антирейтингу знаходиться Болгарія, чий показник фактично наближається до 40%. Потім ідуть Латвія, Україна, Польща і Литва.

Ситуація у Словаччині і Сербії менш катастрофічна. Тут рівень робочої сили впаде на 20% до 2050 року. У Росії цей показник перевищує 25%. На останньому місці Албанія з показником менше 20%.

У звіті наголошується, що деякі країни були змушені залучати мігрантів для ліквідації сезонної нестачі робочої сили. Польща, Словаччина і Чехія спростили в'їзд для працівників з країн, що не входять в ЄС. Насамперед йдеться про заробітчан з України. Однак в жодній з перерахованих вище країн немає довгострокової стратегії щодо вирішення даної проблеми.

Раніше видання "Коментарі" оприлюднило європейські та китайські стандарти продуктивності робочого тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!