Головна Новини Суспільство події "Само розсмокчеться": експерти зробили прогнози по розслідуванню ДТП з кортежем Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

"Само розсмокчеться": експерти зробили прогнози по розслідуванню ДТП з кортежем Зеленського

Реакція Зеленського нагадує їм позицію апарату Порошенко в незручних ситуаціях

15 липня 2019, 17:42 comments1176
Поділіться публікацією:
"Само розсмокчеться": експерти зробили прогнози по розслідуванню ДТП з кортежем Зеленського

Вчорашня новина про дорожньо-транспортну пригоду на Запорізькій трасі викликала громадський резонанс не наслідками (на щастя, постраждало лише рухоме майно), а участю в ньому кортежу гаранта країни, який в своєму час заявляв про їх скасування. "Коментарі" звернулися до експертів, щоб поцікавитися як надалі вони бачать перспективи розслідування цієї аварії і чи понесуть винні відповідне закону покарання.

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін вважає, що українська влада намагається "спустити на гальмах" дане ДТП.

"Раніше з боку Зеленського звучала теза, що припиняється практика кортежів, перекривання доріг заради помпезного проїзду перших осіб держави та іншого. Тепер ми бачимо інцидент в Запорізькій області. Хоч сам Зеленський там не був присутній, це був його кортеж. І з боку влади правильно було б дати публічні меседж, хоча б вибачитися за ситуацію, спровоковану авто УДОУ, сказати, що розслідування пройде згідно із законом, винні понесуть покарання. Але Офіс президента просто дав посилання на опис ситуації з боку УДОУ ", — позначив політексперт Тарас Загородній.

На думку політолога, подібна спроба представників президента Зеленського не акцентувати увагу на кричущу ситуацію, сподіваючись, що "саме розсмокчеться" нагадує дії попередників.

"У Порошенка теж дуже любили грати в мовчанку, коли мова йшла про незручних темах. У Офісу президента Зеленського зараз був хороший момент, щоб показати кардинально протилежні дії і готовність відповідати на будь-які, навіть незручні запитання. Вони їй, схоже, не скористалися", — підкреслив Якубін.

Інший політексперт Тарас Загородній в бесіді з нашим виданням підкреслює, що якщо в цій ситуації було перевищення швидкості (а воно, судячи з усього, було), але не було для цього службової необхідності, то винуватці події повинні понести покарання.

"Певна швидкість, в тому числі що перевищує дозволену, потрібна для безпеки президента. Тут я згоден, верховного главнокомадующего треба берегти. Я не прихильник популістських кроків, що президент повинен їздити на велосипеді. Ми в стані війни, так що президент, звичайно, повинен бути під надійною охороною. Але який сенс було нестися по дороге, порушуючи правила дорожнього руху, наражаючи на небезпеку життя людей, якщо в кортежі не було президента? Це тягне як мінімум на порушення кримінальної справи. Хотілося б побачити прозоре розшарування едованіе. І почути пояснення як від нового глави УДОУ, так і від президента, який доведе, що у нас дійсно все є рівними перед законом", — сподівається політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!